Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Citatet

2017-09-13 18:00

Röd-röd röra

”Academedias aktiekurs har tagit stryk alltsedan den svenske politikern Ilmar Repaluu i slutet av 2016 presenterade en utredning på uppdrag av den socialdemokratisk/kommunistiska koalitionsregeringen.”

Banken SEB riskanalyserar friskolekoncernen, ger Sverige en ny regering samt stavar fel till Ilmar Reepalu (översatt från engelska).

Gammal rikshushållare mörkar utgifter

”Det har jag inte riktigt kläm på, men för mig är det betydande belopp.”

Dagens Industri frågar förre finans- och statsministern Göran Persson (S) hur mycket han investerat i bolaget Scandinavian Biogas, som står inför börsnotering.

På pricken lika

Nordeas ordförande Björn Wahlroos och vd Casper von Koskull bar så gott som identiska slipsar på bankens stämma tidigare i år.

Mer krassdefinition

”Hållbar fond? Det är väl en fond som inte förlorar pengar.”

Finansmannen Björn Carlson, som avfärdar hållbara investeringar som ”en trend”. Ur Dagens Industri.

Den svenska modellen

”Om jag eskorterade honom ut? Visst, det stämmer att jag följde med Gabriel till entrén. Där kramade vi om varandra och tackade för elva fina år på samma arbetsplats.”

Dagens Industris redaktionschef Jonas Jonsson till tidningen Resumé, sedan journalisten Gabriel Mellqvist fått sluta på dagen efter det att han meddelat att han ska börja hos konkurrenten EFN.

Korrekturläsare, kanske

Subjektet de fick objektsform i Dagens Nyheters studieguide häromveckan.

Klassanalys i det gröna

”Historiskt har trädgårdar alltid hört hemma i politiken. Att ha en storslagen trädgård var ett sätt att imponera på både allierade och fiender, och dessutom visade den att en härskare kunder kontrollera naturen lika suveränt som sina undersåtar.”

Den trädgårdsintresserade vänsterdebattören Göran Greider i tidningen Land.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom