Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

”Därför tror jag på kvotering”

2014-03-18 21:00

De första sju åren i byggbranschen försökte Anette Frumerie smälta in i den mans­dominerade skaran genom att bära jeans och t-tröja som alla andra. Nu har det gått över 20 år och Anette Frumerie har hunnit avverka två svenska byggjättar – JM och Skanska – och i november 2012 tog hon klivet upp till vd-stolen i ett tredje byggföretag: Besqab. När bolaget börsnoteras senare i år blir hon den elfte kvinnliga vd:n på Nasdaq OMX.

Numera bär hon kjol, när hon har lust. Det har hon när hon äter frukost på Viggbyholms Stationscafé norr om Stockholm. Hon har också förändrat sin syn på huruvida Sverige ska ha kvotering till bolagsstyrelser i Sverige. För tio år sedan var hon emot, nu är hon för.

– Det är klart att det bästa vore om man skulle få ägare och folk i operativ ledning att hjälpa till i den här utvecklingen men det jag har sett hittills är att det tagit för lång tid. Därför tror jag på kvotering, säger hon.

Vad tycker du om Jens Spendrups uttalande i SR:s lördagsintervju om att det finns för få kompetenta kvinnor för att motivera kvotering?

– Det är klart att det finns tillräckligt med kvinnlig kompetens. Så enkelt är det. Jag har läst att cirka 60 procent av alla högskole- och universitetsstudenter i Europa är kvinnor, men i styrelserna är andelen 15 procent. Det känns som en väldig massa kompetens som inte utnyttjas.

Vad tjänar företagen på att kvotera?

– Det är en lönsamhetsfråga. Jag tror att jämställda företag levererar större värden om de har en mångfald i den grupp som styr. Och då pratar vi inte bara om kön utan även om religion, etnisk bakgrund och så vidare.

Hur fick du ditt nuvarande vd-jobb?

– Jag hade nyligen sagt upp mig från Skanska och blev uppringd av styrelseordförande Johan Nordström som ville träffas för ett samtal.

Skulle du själv vilja bli inkvoterad?

– Givetvis finns det en rädsla för att man blir vald för att man råkar vara kvinna. Men nej, jag skulle ändå utgå ifrån att jag blivit vald för att jag har kompetensen. Jag tror att även om det kommer finnas kvotering, vilket jag också hoppas att det gör, så lär kompetensen ändå vara i fokus.

I Besqabs ledningsgrupp är tre av åtta personer kvinnor. I ledande befattningar har bolaget cirka 30 procent kvinnor. Andelen kvinnor i bolaget som helhet är 45 procent.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom