”Det handlar om riskvärdering”

Cherrys storägare och styrelseordförande Morten Klein är före detta pokerkung. Det har han nytta av i arbetet med spelkoncernen.

För Cherrys styrelseordförande och näst störste aktieägare Morten Klein har de två senaste åren varit en händelserik seglats, med både bra och dåliga nyheter. Under 2017 fullbordade spelkoncernen sitt miljardförvärv av nätspelsoperatören Comeon, samtidigt som Cherryaktien noterades på Stockholmsbörsens mid cap-lista efter att tidigare ha handlats på Aktietorget. Det var ett bevis på att bolaget, som grundades 1963, hade klivit in i ett nytt skede. Men i slutet på förra året tvingades Cherry gå ut med två vinstvarningar på grund av fördröjningar under integrationen av Comeon. Och i våras väckte den tidigare vd:n Anders Holmgren kritik när han tankade aktier för mångmiljonbelopp i Cherry – ett par veckor före en omvänd vinstvarning som fick kursen att rusa. I maj i år beslöt styrelsen, med Morten Klein i spetsen, att ge Anders Holmgren sparken efter att han hade häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt insiderbrott. Men snålblåsten slutade inte där.

I augusti valde dessutom två av styrelsens ledamöter, Anna Bergius och Claes Ruthberg, att avgå när de hade delgivits misstankar om insiderbrott inom ramarna för förundersökningen mot den tidigare vd:n (misstankarna mot dem har nu avskrivits, medan de kvarstår mot Anders Holmgren). Gamblingkoncernen verkar dock inte speciellt hämmad av problemen, utan kunde i rapporten för årets tredje kvartal redovisa en solid gärning. Omsättningen växte organiskt med 46 procent till 899 miljoner kronor och ebidta-marginalen hamnade på 29 procent, vilket med råge överträffade analytikerförväntningarna. Detta berodde främst på ett rekordkvartal av affärsområdet Online Gaming, där bland annat Comeon ingår.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco