Draghjälp av en stormvind

Nordiska Värdeportföljens värdecase utök­ar avståndet mot en Stockholmsbörs som står och väger. Portföljen behåller defensiv övervikt i väntan på mer cyklisk fallhöjd.
Draghjälp av en stormvind - jekport3_binary_6899829.png

Nordiska Värdeportföljen har gått relativt starkt framåt. I fredags summerade totalavkastningen för modellportföljen 22,2 procent sedan starten den 15 december i fjol, och försprånget mot Stockholmsbörsens OMXSGI index var uppe i 18 procentenheter. Lite knappt hälften av portföljbolagen har uppdaterat med delår.

I största innehavet Eolus Vind är den gigantiska orderstocken det viktiga att hålla blicken på just nu. Vid rapporttillfället hade Eolus 4,2 miljarder kronor bokat av vindkraftsparksköpare, för projektleveranser fram till och med år 2020. Redan det motsvarar 6 gånger bolagets nettoskuldjusterade företagsvärde (ev). Tar Eolus dessutom hem order på sitt norska jätteprojekt Öyfjellet samt amerikanska projektet Wind Wall så kommer orderboken att grovt sett fördubblas. Och då pratar vi bara om Eolus för stunden prioriterade projektbok. Efter perioden slog Eolus till med en breddning mot stora amerikanska solcells- och batterilagringsprojekt.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets