Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

”Förbereder listning i Stockholm”

2018-04-11 23:00

Äntligen lite värme! Golvets vänner anar vår i luften kring Stureplanskvarteren i Stockholm, och bakom solbrillorna finns trots allt visst hopp för börsen, som står på samma nivå i dag som för tre år sedan exkluderat utdelningar.

– Sojabönor dit och fläskkött dit. När börsen äntligen börjar absorbera Trumps olika tullutspel är det dags för nästa region: Ryssland. Men det lär inte påverka börsen särskilt mycket, säger en förvaltare som spenderade påskhelgen på Hôtel Mont Blanc i Chamonix.

– Börsen är översåld i det korta perspektivet, och mycket talar för att vi står inför en stark april-månad när investerarna nu flyttar fokus från makro till mikro när rapportperioden står för dörren.

En Ibericoskuldra på Griffins tycker att det luktar köpläge i spelsektorn efter den senaste tidens utförsäljningar i sektorn.

– Spelfesten har slutat för tidigt. Det finns mycket tillväxt kvar i sektorn, även om det nu kommer lite vinstregleringsgrus i maskineriet. Märkligt att en del lyfter fram den svenska omregleringen som något nytt hot, det har varit känt länge, säger grisen.

– Shekarabi bjöd mest på gammal skåpmat vid förra veckans presentation. Möjligen att det blir en begränsning av bonussystemen i form av att det blir tillåtet endast med bonus vid första speltillfället och därefter förbjudet. Allt annat lika är det negativt för retention, säger råbiffen som tycker det mesta i sektorn ser köpvärt ut efter att luften gått ur sektorn.

På tal om spel. Norska Oslo-noterade spelbolaget Gaming Innovation Group (GIG) förbereder en listning på Stockholmsbörsen.

– GIG har anställt den ir som tog Kambi till Stockholmsbörsen. Men först väntar kapitalmarknadsdag och roadshow för att charma svenska investerare, säger en skogsbärscharlotte från Tösse-bageriet.

Forskningsbolag går det tretton på dussinet av på börsen numera, och det är många som får skraplotter att framstå som bra investeringsobjekt, suckar en burk Seloken. Men undantag finns alltid.

– Index Pharmaceuticals är en doldis som värderas försiktigt relativt blockbuster-potentialen i deras substans. De är vid stadd kassa och kommer i slutet av året presentera fas II b-data för sin substans mot ulcerös kolit. Chanserna till bra resultat är goda och då har de inga problem med att göra en lukrativ deal med någon större partner. När fas III-studien är i gång kommer dagens värdering på 350 miljoner vara historia. Jag tar rygg på Staffan Rasjö och Peter Edwall, säger pillerburken.

Fondinnovationsförmågan i Stockholm är det inget fel på. XBT Provider var först i världen med börscertifikat på kryptovalutan bitcoin. Nu kommer motsvarande världsnyhet för sällsynta whiskybuteljer. Whiskyfonden The Single Malt Fund tar sikte på NGM och försöker ta in upp till 25 miljoner euro i andelslån. En luttrad högländare utan kilt är dock skeptisk.

– Samlingsobjekt med hög habegär-faktor, upptrissade priser i backspegeln och lockande skrivningar om framtida internförsäljningar ur fondens lager är sällan ett lyckat recept på en god investering. Särskilt inte om du ska betala 2,5 procent i årliga fasta avgifter plus 20 procent på eventuell överavkastning över riskfri ränta vid fondens avveckling. Hade jag varit whiskyintresserad privatperson hade jag tagit mina surt förvärvade riksdaler och handlat på whiskyauktion i stället.

There can be only one.

Vad var det de sa?

Frukosten: En fattiga-riddare-frukost på Cadierbaren lyfte fram att Blackstones starka ägargrepp i D Carnegie snart kan ta sig uttryck i en snabb konsolideringsvåg. I förra veckan la D Carnegie bud på Mitt Alby-beståndet, som frukosten lyfte fram som en tänkbar konsolideringskandidat.

Biffen: I vintras varnade en portergraverad biff för att dataspelutvecklaren Starbreeze brände kassan för snabbt och skulle behöva nytt kapital redan i vår. Inte minst att vd:n Bo Andersson Klint då nettosålde och bytte till sig mer röststarka A-aktier var illavarslande. I januari kom nyemissionsbeskedet och enligt bolagets ir-chef står det nu klart att Andersson Klint endast tecknar för en tredjedel av sitt innehav.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom