Goldman Sachs: Landet går mot djupaste recessionen på 100 år

2016-01-28 10:35 Per Tolgraven
São Paulo, Brasilien. Foto: AP Photo/Nelson Antoine/TT

Krisen i Brasilien kommer att bli värre innan det blir bättre. Det säger investmentbanken Goldman Sachs som redan förra året varnade för att landet håller på att dras ner i djup depression, skriver Bloomberg.

- Brasilien är en enda röra. Nummer 10 brukade stå för Pelé. Nu är det inflationstakten, arbetslösheten och popularitetssiffrorna för presidenten, sa Alberto Ramos, Goldman Sachs chefsanalytiker för Latinamerika, i går, onsdag, vid ett event i New York.

President Dilma Rousseff har svagare opinionssiffror än någon tidigare brasiliansk president. Hennes parti slåss mot korruptionsanklagelser samtidigt som inflationen på över 10 procent gröper ur köpkraften och den sjunkande ekonomin gör att jobb försvinner.

Landet är på väg mot den djupaste recessionen på hundra år. Kreditbetyget hotar att sänkas ytterligare, efter att landet fick ’’skräpstatus’’ förra året, skriver Bloomberg.

Den ekonomiska krisen speglas också på finansmarknaderna. Realen är bland de största förlorarna av världens större valutor de senaste 12 månaderna och börsen har fått sin sämsta start på året på två decennier.

- Vi vet inte var botten finns. Det är svårt att prata affärer när personen mitt emot kommer åka i fängelse. Vi vet inte vilken regeringen är i morgon, sa Claudia Castro, analytiker vid Oppenheimer Funds, under New York-eventet, rapporterar Bloomberg.

Per Tolgraven

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS