Handelsbankens svåra enkla väg

Avveckling av Finland och internationell kapitalmarknad kan ligga i korten när Handelsbankens Carina Åkerström väljer ”En enklare väg framåt” för att återskapa bankens forna glans.

Den 4 april håller Carina Åker­ström som Handelsbankens nya vd sitt jungfrutal till bankanalytiker och ekonomijournalister. Platsen är bankens nya lokaler en trappa upp i Fastpartners nya paradfastighet på Östermalmstorg i Stockholm. Valet av lokal är ingen tillfällighet utan noggrant planerat. Från början var tanken att mötet med analytiker och media skulle ske i huvudkontorets lokaler på Bla­sieholmen, men ändrades plötsligt för att visa hur ett modernt bankkontor utan kassadisk kan fungera, som Carina Åkerström förklarade på mötet.

Ingen av de närvarande ägnade väl lokalvalet någon större uppmärksamhet utan intresset var helt fokuserat på vad hon skulle säga om strategiska förändringar för att bryta bankens negativa kostnadsutveckling. Genom att välja bort huvudkontorets lokaler för ett lokalkontor markerade hon tydligt att bankens unika, decentraliserade, strategi med starka lokalkontor skulle fullföljas av också henne.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här