I jakt på nya affärer

Nästa år blir Jonas Ström vd för ABG Sundal Collier. När branschen utmanas på flera håll tror han på tätare samarbete och fler delägare.

Som nytillträdd Sverige-vd och från nästa vår koncernchef på den nordiska investmentbanken ABG Sundal Collier är frågan om Jonas Ström sover gott om nätterna. Borde han inte känna sig rätt stressad denna höst? Svårbedömd konjunktur. Courtagepress. Nya EU-regler som krånglar till affären. Dessutom: efter flera år av stark omsättnings- och resultatutveckling dippade det rejält för ABGSC tredje kvartalet i år. Det är knappast ett självspelande piano han sitter vid, denna ”sega jäkla vinnarskalle” – som han beskriver sig själv. Den 46-årige göteborgaren har satt sig tillrätta på investmentbankens Stockholmskontor på Regeringsgatan i centrala Stockholm. Han börjar med att avhandla dippen, säger att årets tredje kvartal alltid är det svagaste eftersom det inte händer så mycket under sommarmånaderna, säger att en eller två uteblivna transaktioner på corporate finance-sidan får väldigt stor effekt procentuellt.

– Och aktiviteten i marknaden som helhet under kvartalet var lägre än 2017, exempelvis enbart två börsnoteringar i hela Norden. Jag tycker att vi visat att vi har koll på kostnaderna och kan hålla lönsamhet även i svagare marknader. Siffrorna är fortfarande svarta.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här