Inredningsexperten: Detta är rätt inredning i jul

Snart är det jul och dags att ta fram sitt julpynt. Men är det inte dags tänka nytt? Platinum tog hjälp av inredningsexperten Marie-Louise Douglas som berättar om de senaste trenderna inom inredning inför julen.

Inredaren och skribenten Marie-Louise Douglas har stylat jular för inrednings­magasin och kataloger i snart 40 år. Hon har även skrivit boken Med känsla för antikt. Douglas urskiljer åtminstone två trender inför årets juldekorationer. Den ena är att det blir allt populärare med allmoge- inspirerat julpynt som är hantverksmässigt välgjort i naturmaterial – till exempel handbroderier eller slöjdade dekorationer.

– Jag tror att många känner att slit-och-släng-tiden är förbi och vill göra någonting eget med naturliga material, som att tillsammans gå ut i skogen och plocka granris, kvistar eller mossa till en egenhändigt gjord och subtil julkrans – i stället för att köpa på en stormarknad. Samtidigt kan den folkloristiska traditionen lyxas till och kännas mer modern med de rätta attributen, som designföremål i trä, koppar och moderna textilier med ett nytt uttryck.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets