Kulinariska Kroatien

I Kroatien blandas en unik skärgård med vingårdar, lavendelfält, olivlundar och exotiska fiskstånd. Platinum åkte dit på vin- och matresa.

Allt fler har upptäckt öriket i Adriatiska havet utanför Kroatiens västkust och landet har blivit ett populärt semesterresmål. Mindre känt är att Kroatien också bjuder på spännande kulinariska upplevelser. Platinum började i norra Kroatien, i Istrien, och besökte flera små, charmiga, medeltida kuststäder, däribland Rovinj, Porec och Pula. Flera av städerna har romerska arenor eller andra antika lämningar att skåda. Världens minsta stad Hum med bara 17 invånare är också väl värt ett besök.

Överallt finns fiskmarknader där den matlagningsroade kan botanisera bland nyfångade sardiner, branziner (havsabborrar) musslor och skaldjur. Även på de många restaurangerna går det att frossa i pinfärsk fisk. Carpaccio på rå fisk, fisk­soppor eller grillade hela fiskar serverade med färska örter, citron och olivolja. De torra och smakrika lokala vinerna smakar härligt till. Ett måste är att besöka en av landets många vinbarer, där går att njuta av mängder av lokalt producerade viner.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets