”Kursreaktionen är överraskande”

De senaste veckorna har Sobis vd Guido Oelkers presenterat en superrapport och ett storförvärv. Ändå faller aktiekursen.

När Guido Oelkers presenterade bolagets rapport för årets tredje kvartal i slutet på oktober redovisade han en försäljningsökning för årets första nio månader på 42 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Samtidigt ökade ebita-marginalen från 31 till 40 procent, de intäkts- och resultatmässiga utsikterna för helåret uppjusterades och intäkterna från bolagets hemofili-läkemedel Elocta och Alprolix ökade med 115 respektive 127 procent mellan januari och september. Strax efter rapportsläppet befinner sig Guido Oelkers på Sobis huvudkontor vid Karolinska institutet i centrala Stockholm. Därifrån bevittnar han hur aktiekursen åker på en smocka under dagen och backar med 11,6 procent.

– Kursreaktionen är överraskande, och vi borde kanske kommunicera våra framgångar bättre. Vi har ju vuxit med 45 procent det senaste kvartalet trots att det är en sommarperiod med betydligt lägre aktivitet på sjukhus och kliniker, säger han.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco