”Nu går vi in i S-kurvan”

Andreas Brock, som förvaltar Coeli Global Selektiv, om betalningsindustrin, kosmetikbranschen, och de mest lovande bolagen inom de två sektorerna.

Ni är en aktivt förvaltad globalfond med ett trettiotal innehav åt gången. Ett tema ni tror på är betalningslösningar, och ni köpte in er i Visa förra året – hur har den investeringen gått?

– Vi gjorde runt 20 procent på den förra året, från mars till december. Vi gillar hela betalningsindustrin och den delen som gemene man känner till, Visa och Mastercard. Det är framför allt deras nätverk man vill åt när man investerar i de här företagen. Nätverken är inte samma sak som plastkorten, som ju bara är plast som det står ett nummer på. Det viktigaste är deras nätverk, då 0,2 procent av varje transaktion går till kortnätverken, och det vi ser just nu är att användningen av elektroniska betalningar accelererar. Jag besökte Mastercards huvudkontor i New York i fjol och de berättade att det främst är i Europa som användandet av elektroniska betalningar ökar markant. Det är nu vi går in i S-kurvan med elektroniska betalningar i Europa. Mastercard rapporterade nyligen och deras vinst växte med 26 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Det här är en väldigt bra affär. Nu äger vi nästan allt som finns i hela betalningsbranschen i USA, för när du har en industri som konsolideras så minskar konkurrensen och då ökar förmodligen marginalerna, och det gillar vi.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här