Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Penser missnöjd med friande dom

2012-02-21 21:00

Erik Pensers bolag Yggdrasil förlorade i januari en skadeståndsprocess mot topparna i det tidigare noterade Countermine, bland dem förre vd:n Christer Bergquist.

I fredags överklagade finansmannen domen till Svea hovrätt. Penser kräver över 30 miljoner kronor eftersom han anser att han lurats att investera i min-röjarföretaget.

Dubbelfientligt bud på flygaktier

Slagsmål om flygbolagsaktier hör till undantagen. Men nu har ett konsortium, lett av Stefan Crafoord-Wiklund, tidigare ägare till Malmö Aviation, lagt ett bud på Sverigeflyg, som bland annat består av Gotlandsflyg, Kullaflyg och Sundsvallsflyg.

Budet, på en kvarts miljard kronor, är fientligt i dubbel bemärkelse. Braathens vill inte ens prata om att sälja. ?Åtminstone delvis, får man förmoda, för att budgivarlägret har stämt Braathens ?i Malmö tingsrätt.

Obegriplig ?akrobatik

Jas Gripen är en historia full av saltomortaler – även förutom den bokstavliga på Vattenfestivalen i Stockholm år 1993. Nu hade Schweiz bestämt sig för Gripen då det plötsligt grävs fram hemliga schweiziska rapporter om att planet i princip är odugligt.

Men Saabfolket är övertygade om att affären går igenom. Saab får sälja 22 plan för ?1 miljard kronor styck medan Wallenbergsfären lovar att handla för 22 miljarder kronor i Schweiz. Det blir runt 220 miljoner kilo Toblerone eller drygt 24 miljoner kilo per svensk.

News Pilot

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom