Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

SAS har lägst kabinfaktor

2019-06-19 18:00

Trots att 2018 blev ett rekordår för SAS var vinsten per passagerare bara 53 kronor. För Finnair är motsvarande siffra 120 kronor.

Tabellen under visar några nyckeltal för SAS närmaste konkurrenter samt ett amerikanskt bolag med hög fritidsreseandel. Som framgår har SAS lägst kabinfaktor av alla i jämförelsen. Kabinfaktorn visar hur stor andel av tillgängliga flygstolar som sålts. Kabinfaktorn talar däremot inte om försäljningspriset för platsen täckt kostnaderna. Så har till exempel Norwegian sålt nära 86 procent av sina tillgängliga säten men gick ändå med förlust på 2,5 miljarder kronor före skatt. SAS gjorde förra året en vinst på 2 miljarder kronor trots sin väsentligt lägre kabinfaktor än Norwegian. Förklaringen är att SAS kunde ta bättre betalt för varje resenär, vilket yielden visar. Idealet är både hög kabinfaktor och hög yield. De två måtten är också två strategiska skillnader, där lågprisbolagen arbetar på att få högsta möjliga volym medan yieldstrategin är att söka optimera priset. Hit har SAS hört även om satsningen på fritidsresenärer innebär ett ökat inslag volymtänkande.

Enligt IATA-statistik har kabinfaktorn de senaste 15 åren stigit med 10 procentenheter, vilket bidragit till den generellt ökade lönsamheten för flygindustrin. Enligt IATA ligger branschens break-even på en kabinfaktor om 66 procent.

Trots att SAS i fjol gjorde en rekordvinst blev vinsten per passagerare låga 53 kronor. Snittet för Europa var 78 kronor. Att Finnair tjänade dubbelt så mycket på varje passagerare kan förklaras med att de har väsentligt längre flygningar per passagerare än SAS genom sin fokusering på Asien.

Problemet för Norwegian som nu gått med 2,5 miljarder i förlust två år i rad är att man överinvesterat i nya flygplan. I fjol gjorde man dessutom en dyrbar miss genom att binda bränslepriset när det stod som högst. Soliditeten rasade i fjol till 3 procent och en nymission på 3 miljarder norska kronor genomfördes för att hålla bolaget vid liv. Förhandlingar med British Airways ägare IAG om ett samgående rann ut i sanden, enligt uppgift för att säljarna krävde ett för högt pris. Nu i juni går lock-up-perioden för AIG ut varför rykten kommit i gång om eventuellt nya förhandlingar mellan de två.

Hans Westerberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom