Tillväxtresan fortsätter

Bahnhofs tillväxt fortsätter att imponera. Aktien är inget direkt fynd, men inkluderar optionen på värderingen av dotterbolaget Elementica som börsnoteras andra kvartalet 2019.

Bredbandsoperatören Bahnhof har haft ett bra år på börsen. Aktien satte nytt kursrekord i augusti på 38 kronor, men har efter börsoron i oktober rekylerat ner till 30-kronorsnivån. Den senaste rapporten var återigen ett rekordkvartal, även om alltmer nu pekar på att tillväxttakten börjar krypa nedåt.

Med en omsättningstillväxt på 15 procent under tredje kvartalet och 14 procent under andra kvartalet, så landar årets nio månader på 16,5 procent jämfört med föregående år. Bolagets omsättninsprognos på 1,2 miljarder kronor för helåret innebär dock en tillväxt på 20 procent, varför det krävs mer under fjärde kvartalet för att nå prognosen. Tillväxten är dock alltjämt imponerande och har i genomsnitt legat kring 30 procent per år sedan noteringen på Aktietorget 2007. De senaste fem åren är motsvarande siffror 20 procent. Bolaget har en historik av att nå sina prognoser, vilket i år även innefattar ett rörelseresultat på 145 miljoner kronor.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets