Vägvinnande teknikbolag

Trafiksäkerhetsbolaget Sensys Gatso går en spännande framtid till mötes. Den nya koncernen har alla förutsättningar på plats för att kunna växa snabbt.

Det har äntligen lossnat rejält för Sensys. Teknikbolaget hemmahörande i Jönköping har varit noterat på Stockholmsbörsens small cap-lista sedan 2001, men har inte gjort något större väsen av sig – fram till nu, då den nederländska konkurrenten Gatso förvärvats. Det ändrar förutsättningarna, och ger nya koncernen goda möjligheter att växa sin verksamhet.

Trafikövervakningsmarknaden växer med cirka 10 procent per år globalt. Allt fler länder ser fördelarna med övervakning, efter­som det finns tydliga belägg för minskad dödlighet i trafiken. Trots detta har det tidigare varit svårt för Sensys att komma till avslut utanför den svenska hemmamarknaden. Ledtiderna har varit långa och konkurrensen tuff. Trots teknik i framkant har Sensys under många år fått lita till utbyggnaden av fartkameror på den svenska marknaden. Viss framgång har bolaget emellertid haft i Mellanöstern.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets