”Var övertygade om att vi gjort något bra”

Medicinteknikbolaget Arjo brottades länge med negativ organisk tillväxt och svag resultatutveckling. Fjolåret var en välkommen vändpunkt för vd:n Joacim Lindoff, men marknaden lät sig inte blidkas.

Det är inte alla som har fått sina idrottsförmågor recenserade av Bengt Johansson, den i dag legendariske handbollstränaren som ledde svenska herrlandslaget till en uppsjö mästerskapsmedaljer. Joacim Lindoff, född 1973 och uppvuxen i Halmstad, är dock en av dem. När han gick på högstadiet i staden fick han av den karismatiske och rättframme Bengan, som då var idrottslärare, höra att han är en av de bästa eleverna i bollsport men hopplös i redskapsgymnastik. Nej, tennisfantasten Joacim Lindoff uppskattar inte att hänga i romerska ringar eller slå kullerbyttor, men däremot att jaga bollar längs baslinjen. Som relativt ny vd för medicinteknikbolaget Arjo är han på jakt efter någonting annat: att få i gång och upprätthålla intäktstillväxten efter flera års stagnation. Och det har börjat lovande.

Drygt ett år efter avknoppningen från Getinge redovisar bolaget en efterlängtad organisk helårstillväxt – 2018 ökade intäkterna med 3 procent organiskt till 8,2 miljarder kronor. Prestationen kan jämföras med en underliggande tillväxt för åren 2017 och 2016, då bolaget var ett affärsområde inom Getinge, på minus 1,6 respektive 2,6 procent.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets