”Vi har fått en blomstrande start”

Som utbytesstudent i Ohio blev hon känd för att med långa kliv transportera upp bollen över hela basketplanen. Nu siktar den debuterande börsbolagschefen Caroline Arehult på att ta Hemfosa till nästa nivå inom ett av fastighetsmarknadens hetaste segment.

I början på 1990-talet, när bank- och fastighetskrisen skakade Sverige i grunden, tog Caroline Arehult uppehåll från den tekniska linjen på gymnasiet och åkte som utbytesstudent till Pymatuning Valley High School i den amerikanska delstaten Ohio. Där tillbringade hon flera timmar varje dag på basketplanen och spelade även i skolans populära damlag, som under hemmamatcherna lockade flera hundra supportrar till idrottshallen. Kontrasten kunde inte ha varit större mot i Sverige, där hon var van vid att nästan enbart de närmast sörjande besökte matcherna. Caroline Arehult hade vuxit upp i Björkhagen strax söder om Stockholm. I hushållet fanns hennes två äldre syskon, en mamma som var hemmafru och en ingenjör till pappa som drev eget företag inom vilket han sålde provningsutrustning till byggbranschen. De två terminerna i USA kom att utgöra hennes mest minnesvärda tid som basketspelare. Damlaget skördade det året stora framgångar i distriktsmästerskapet. Hon fick smeknamnet coast to coast kid för sin förmåga att ta bollen vid egen korg, dribbla över planen och göra mål. Tillbaka i Sverige gick hon klart den tekniska linjen på gymnasiet och tog sedan, till sin pappas glädje, civilingenjörsexamen med inriktning på bygg- och fastighetsekonomi vid KTH i Stockholm. Därefter, i slutet på 1990-talet, påbörjade hon en lång karriär inom fastighetsbranschen. Basketen skulle hon dock fortsätta med ända fram till 2015, men då som spelare i olika Stockholmsföreningar som framför allt huserar i de lägre divisionerna.

– Som basketspelare var jag all-round och kunde spela på olika positioner beroende på hur laget såg ut. Även inom fastighetsbranschen har jag haft flera olika roller, och det har gjort att jag har byggt upp en bred förståelse för fastigheter.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets