”Vi ska vitalisera 75-åringen”

Han blev aktieintresserad som tonåring och har gjort en lång karriär som ”kulturminister” inom teknikkonsultjätten ÅF. Nu har Viktor Svensson tillträtt vd-positionen på Rejlers med uppdrag att vända den dystra resultatutvecklingen i teknikkonsultbolaget.

Det är prövningarnas tid för teknikkonsulten Rejlers aktieägare. De senaste åren har omsättningen visserligen stigit stadigt genom förvärv, men samtidigt har bolaget brottats med sjunkande lönsamhet – rörelsemarginalen var i fjol en procent jämfört med 8,8 procent 2011. Dessutom har nettoskulden ökat, flera nyemissioner har genomförts sedan 2010 och utdelningen strypts sedan två år tillbaka. Aktien har ­retirerat med närmare 40 procent de ­senaste tre åren och handlas för närvarande på nivåer runt 53 kronor.

Som om inte detta vore tillräckligt har branschkonkurrenterna sprungit ifrån ­Rejlers. Både ÅF och Sweco har haft en ­positiv utveckling med ökad försäljning, stabil lönsamhet och högt förtroende från aktiemarknaden – deras börskurser har ökat med 58 respektive 72 procent de senaste tre åren.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här