Innehåll från annonsör

33-listan: Med ambition att hitta Sveriges nästa techsuccé

För elfte året i rad arrangerar Ny Teknik och Affärsvärlden 33-listan som utser Sveriges mest lovande startupbolag. Runt om i landet arrangeras frukostseminarium där lokala entreprenörer och investerare får chansen att träffas.
33-listan: Med ambition att hitta Sveriges nästa techsuccé - startup-593341_960_720_binary_6909640.jpg

Snart släpps årets upplaga av 33-listan där redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden tillsammans utser Sveriges mest lovande startupbolag. Under april månad pågår 33-listan turnén där utvalda startups runtom i landet får pitcha sina affärsidéer framför en jury för en chans att vara med på listan. Till varje frukostseminarium välkomnas även lokala entreprenörer inom tech att nätverka, inspireras och träffa investerare och andra startups.

Det är elfte året på rad som Ny Teknik och Affärsvärlden väljer ut Sveriges trettiotre mest lovande företag till 33-listan. Ambitionen är att hitta nästa svenska succéer, och tidigare år har företag som Truecaller, Spotify och Yubico tagit sig in på listan. Inför finalen åker 33-listan ut på turné runtom i landet och anordnar kostnadsfria frukostseminarium för lokala entreprenörer och investerare.

– Med 33-listan turnén vill vi skapa en mötesplats där pengar kan möta nya idéer genom att tillhandahålla ett naturligt ekosystem där hela kommersialiseringsprocessen finns tillgänglig. Ambitionen är att alla deltagande entreprenörer ska kunna ta del av kunskaper och erfarenheter som kan hjälpa dem att fatta klokare beslut och kanske hitta en snabbare go-to-market-strategi för sina egna bolag, berättar Kunal Chopra, projektledare för 33-listan.

ANMÄL DIG KOSTNADSFRITT TILL 33-LISTAN HÄR

Turnén besöker några av Sveriges entreprenörstätaste orter under april månad, med kommande frukostseminarier i Linköping, Göteborg, Umeå och Uppsala. På varje turnéstopp äger en pitchtävling med lokala startups rum samt att en keynote hålls av en inspirerande talare som delar med sig av sin egen entreprenörsresa. 

– När man frågar andra entreprenörer vilken typ av innehåll de tycker är värdefull att ta del av svarar de flesta att de vill höra om andra entreprenörers erfarenheter och lärdomar. Därför har vi bjudit in en etablerad entreprenör till varje seminarium som kommer att berätta om sina framgångar och motgångar. I Linköping talar till exempel Philip Siberg, CEO på Coalalife och i Göteborg kommer deltagarna kunna lyssna till Klementina Österberg, CEO på GU ventures, berättar Kunal Chopra.

Vid varje turnéstopp kommer det även att anordnas rundaborddiskussioner där deltagarna får möjlighet att fördjupa sig i samtal med utvalda partners kring olika frågor, hela vägen från idé till färdig produkt eller tjänst. Det kommer att bli ett strukturerat tillfälle att kunna byta erfarenheter, insikter och idéer med andra startups och innovatörer.

Även riskkapitalister och affärsänglar är på plats för att ta del av pitcharna och samtalen under varje frukostseminarium, med ambition att få en bättre översikt av marknaden och kanske hitta lokala företag att satsa på.

– Vi tycker att det är viktigt att lyfta det regionala perspektivet när det kommer till startups och innovation, och inte bara fastna vid det som sker i storstäderna som annars ofta är fallet. Med turnén åker vi ut i landet och lyfter entreprenörer från andra orter. Det är intressant för de investerare som deltar att kunna ta del av innovation från hela landet, menar Kunal Chopra.

Både bland de företag som pitchar och de deltagande entreprenörerna finns många intressanta satsningar inom ny teknik att ta del av, inom områden som fintech, VR, AR, bioteknik och robotics. Bland de företag som kommer att pitcha på årets turné finns allt från lösningar inom vattenrening till motordrivna cyklar och olika typer av tjänster som använder AI på smarta sätt.

– 33-listan är unik i sitt koncept om man jämför med andra event och det beror främst på att vi gör sådan gedigen research inifrån och ut på de bolagen som kommer med. Vi var först ut i den här typ av sammanhang med att identifiera många av de bolag som är stora och välkända idag, så som Spotify och Tobii. För andra entreprenörer är 33-listan turnén ett bra tillfälle att ta del av insikter, nätverk och nya idéer från andra startupbolag, avslutar Kunal Chopra.

Kommande turnéstopp för 33-listan är Linköping den 18 april, Göteborg den 19 april, Umeå den 26 april och Uppsala den 27 april. Finalen kommer att hållas i Stockholm den 16 maj. Läs mer om och anmäl dig kostnadsfritt här.

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco