Innehåll från annonsör

Bioekonomin skapar tillväxt värd 250 miljarder

För att Sverige ska nå målet att bli världens första fossilfria land har biomassan en viktig roll att spela. Vi behöver ställa om till en bioekonomi där vi använder förnyelsebara produkter och processer istället för fossila. Där har Sveriges regioner en viktig roll att spela.

Under 2015 uppskattades bioekonomin i Sverige till ett värde av 258 miljarder kronor, eller 6% av BNP.

Sveriges regioner har olika förutsättningar. Skogen dominerar landskapet i stora delar av landet. I syd- och mellansverige finns stora jordbruksbygder med stor produktion av spannmål, kött och grönsaker. Sverige importerar idag hälften av maten vi äter, men vi skulle kunna producera betydligt mer själva. Det kan skapa både arbetstillfällen, en bättre miljö och bidra till världens ökande behov av mat.

Det som växer i hav och sjöar hör också till bioekonomin. Havskust och sjöar har vi också gått om i vårt land. Produkter från skog jordbruk och vatten utgör bioekonomins tre delar och är alla viktiga för en hållbar framtid i Sverige.

För mer information: biofuelregion.se

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.