Innehåll från annonsör

De utländska aktierna du bör ha koll på

Våga ta steget utanför Sverige och rikta istället blickarna mot Warszawa- och Hongkongbörsen.
De utländska aktierna du bör ha koll på - degiro_binary_6898718.jpg

I turbulenta tider kan en diversifierad portfölj vara det bästa skyddet för investerare. Genom att sprida ut sitt innehav mellan olika valutor, sektorer och länder kan man skydda sig bättre än om man väljer att investerade hela sitt innehav i en aktie.

– Degiro erbjuder det i särklass mest förmånliga courtaget på många av de europeiska börserna. Vår målsättning är att också kunna erbjuda det bredaste sortimentet bland nätmäklare/banker i Europa ­­­­ –  allt för att säkerställa att våra kunder ska kunna diversifiera sina portföljer på bästa sätt, säger Erik Hammar, Head of Nordic Markets på Degiro.

För de investerare som valt att ta steget utanför Sverige och satsa på de europeiska börserna, syns ett uppsving i handel på bland annat Warszawa-börsen i Polen:

– Datorspelsföretagen leder främst börsens uppgång. Det här är också en sektor som verkar vara mer och mer intressant för svenska investerare, vilket bekräftas när man ser på handeln hos det Londonnoterade spelföretaget Frontier Developments, säger Erik Hammar.

Förutom den låga courtageavgiften vid handel av europeiska aktier erbjuder Degiro även courtagefri investering i flera europeiska ETF:er. Enligt Erik Hammar har denna investeringsfond flera fördelar:

– Handel av ETF:er ger möjligheter till en mer diversifierad portfölj i och med att ETF:er vanligtvis har hundratals innehav utspridda över hela världen. De ökar också våra kunders sparande då dessa ETF:er är öppna för en courtagefri investering per månad. Det innebär att man kan investera i 200 olika ETF:er varje månad – courtagefritt.

De mer exotiska börserna, som länge efterfrågats av Degiros svenska kunder, blir allt mer lukrativa och kommer att kosta mindre för privata investerare. Det gäller bland annat uppkoppling mot länder som Hongkong, Japan och Singapore.
 

– Tenacity International Limited är ett holdingbolag som är verksamma inom investeringar, utveckling och förvaltning av fastigheter inom den kinesiska affärsregionen. Tenacity är en av de mest omsatta aktierna på Hongkongbörsen under det senaste året och där har vi har sett en ökad efterfrågan bland svenska investerare, säger Erik Hammar.

Degiro ser med spänning fram mot börsåret 2018 – inte minst med tanke på utvecklingen i många olika industrier samt framtidsutsikterna för kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum.

OM DEGIRO:

Några av de börser som Degiro erbjuder courtage på endast 0,03% är Köpenhamnbörsen, LSE, XETRA i Tyskland samt på samtliga Euronext börser. Nytt för i år är att Degiro erbjuder samtliga kunder gratis realtidsdata på Euronext (Amsterdam, Bryssel, Lison och Paris) samt fem nivåer i orderboken. Detta för att Degiros kunder ska kunna få ännu mer information om de instrument som de är intresserade av.

Läs mer här

RISKINFORMATION:

Detta är en annons från Degiro. Artikeln är inte skriven av Affärsvärldens redaktion. Eftersom det här handlar om en investering i någon form vill vi påminna om att en investering innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Kapital som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning.

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco