Innehåll från annonsör

”Det behöver varken vara dyrt eller krångligt att investera”

Att börja investera kan kännas som ett stort, ibland övermäktigt beslut. Många förknippar de historiska kostnaderna med ett inträdeshinder. Det vill nätmäklaren Degiro ändra på.
”Det behöver varken vara dyrt eller krångligt att investera” - degiro_binary_6873616.jpg

Nätmäklarens filosofi är enkel; privatpersoner ska ha möjlighet att handla på alla börser, till samma låga pris som institutionella placerare. Här står deras unika modell sig starkt, i jämförelse med konkurrenterna.

-Vi fångar upp småspararna, vilka jag upplever att de ”traditionella” nätmäklarna nu lämnar bakom sig. Deras nya erbjudande riktar sig mot främst höginkomsttagare och ”Priveate Banking-kunder”, det segment som har råd att betala för sig, säger Erik Hammar, Head of Nordic markets på Degiro.

Holländska Degiro grundades år 2008 av fem före detta Blinck-medarbetare. Till en början riktade de sig mot professionella investerare, men år 2013 öppnades marknaden upp för privata investerare.

Degiro expanderade snabbt till andra länder och lanserades i Sverige 2015. Tack vare de låga priserna, i genomsnitt 85 %* lägre än konkurrenternas, kunde nätmäklaren växa och bli en av de mest konkurrenskraftiga aktörerna på marknaden.

-Idag är vi den enda nätmäklaren i Sverige som erbjuder courtagefria investeringar på Stockholmsbörsen, till samtliga kunder, med ett depåvärde på upp till 1 000 000 kronor. Till skillnad från våra konkurrenter sitter vi inte fast i gamla bankstrukturer där merparten av dina courtageintäkter går till att upprätthålla föråldrade system, säger Erik Hammar.

Degiro har ett stort utbud av internationell onlinehandel . Totalt ger de dig som investerare, återkomst till över 60 olika börser världen över och erbjuder miljontals produkter till marknadens bästa pris.

-De mer exotiska börserna, som länge efterfrågats av Degiros svenska kunder, kommer så småningom att bli lukrativa och kosta mindre för privata investerare. Det gäller bland annat uppkoppling mot länder som Hongkong, Japan och Singapore säger Erik Hammar och tillägger;

-Återkomsten till den globala aktiemarknaden kan ha en stor betydelse för kunden. Det blir inte bara lättare att diversifiera sina innehav i olika valutor, länder och sektorer utan vi ger även våra kunder åtkomst till fler instrument så som terminer och optioner med exponering mot utländska indexoptioner och råvaruterminer. Dessa affärer kan även göras inom ramen om ISK öppnar upp till större fördel för kunden.

Tack vare att Degiro har effektiviserat sin mobila plattform kan handeln nu ske när som helst, varsomhelst. Via appen kan kunderna göra allt från insättningar till uttag och optionshandel.

-Jag är övertygad om att de nätmäklare som erbjuder tjänster, som tar ett helhetsgrepp, med exotiska börser och extratjänster är det bästa alternativet för småsparare, avslutar Erik Hammar.

*Baserat på en prisjämförelse med sex andra nätmäklare. Läs mer här.

Fakta:

Degiro är ett utmärkt alternativ för privata investerare som hanterar sina värdepappersplaceringar online. Hos oss betalar kunden inga onödiga avgifter. Degiro har avlägsnat den största skillnaden mellan privata och professionella investerare, nämligen priset. Vilket är av största betydelse för en investerares avkastning. 

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.