Innehåll från annonsör

Fem anledningar till att du ska köpa elbil nu

Det finns flera skäl till att gå över till elbil. Om du inte själv är övertygad är här fem orsaker till varför du borde gå över till eldrift. Är du redan övertygad har du här argumenten klara när omgivningen frågar varför du köpt en elbil.
Fem anledningar till att du ska köpa elbil nu - mini_magick20181003-21747-1ugc62s_binary_6933804.jpg

1. Miljö

Det finns en anledning till att elbilsrevolutionen sköljer över oss. Planeten klarar inte mer, en övergång till alternativa bränslen är nödvändig. Nu är det dags för dig att ta steget.

2. Aldrig varit så fördelaktigt som nu

Det nya skattesystemet för bilar – Bonus Malus – har gjort det extra fördelaktigt att köra elbil. Du får till och med betalt för att köpa en elbil. Exempelvis hamnar en elbil som Renault ZOE i den högsta miljöklvassen, vilket ger en klimatbonus på 60 000 kronor. Det går dessutom att få bidrag för att installera en laddbox hemma.

3. Billig i drift

Älskar du att åka till macken? Ja, däcken behöver förstås kollas, och vindrutan ska göras ren. Men du slipper stå och stirra på bensinpumpen där räkneverket snurrar allt fortare i takt med bensinprishöjningarna. Milkostnaden för en elbil är några kronor – vilket får dig att skratta hela vägen till macken.

4. Det är framtiden

Biltillverkarnas fokus är alternativa bränslen och batteridrift är det alternativbränsle som har bilvärldens huvudfokus. Det känns mer uppfriskande att ta till sig framtidens lösningar, än att luta sig tillbaka till förra sekelskiftets energilösningar.

5. Kul!

Det är inte bara plånboken och miljösamvetet som stimuleras av ett elbilsköp. En elbil är mycket piggare att köra än de bränsleslukande föregångarna. Förutom att elbilen är tyst så accelererar den som värsta sportbilen. Lite som att vara på nöjesfältet, fast du egentligen är på väg till jobbet.

Här kan du läsa mer om Renault ZOE – elbilen som ger längst räckvidd för pengarna.
 
 

<span class='js-extra-html' data-iframe='’>

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco