Innehåll från annonsör

Går solen ner för att räntan stiger?

Efter flera års räntesänkningar pekar prognosen nu återigen mot stigande räntor.

Medan centralbankerna bereder sig på en omställning ser sig många pensionssparare, bolånetagare och investerare om efter nya investeringsalternativ. En fondtyp som väntat tålmodigt på ett penningpolitiskt skifte är så kallade FRN-fonder som nu vädrar morgonluft.

– Eftersom obligationer med rörlig ränta (Floating-Rate Notes) sätter sin ränteutbetalning var tredje månad påverkas FRN-fonder inte av stigande långräntor, något som är normalt för andra obligationsfonder. Istället gynnas fonderna av stigande korträntor, de mår bra av räntehöjningar, säger Ulrika Lindén, fondförvaltare på Öhman.

När centralbankerna nu flaggar för en stramare penningpolitik talar mycket för höjda räntor redan vid årsskiftet. För obligationsfonder är situationen bekymmersam men för FRN-fonderna är läget mer lovande.

Läs med om fonden hos Öhman Fonder.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr innan du köper andelar i en fond.

RISKINFORMATION:

Detta är en annons från Öhman Fonder. Artikeln är inte skriven av Affärsvärldens redaktion. Eftersom det här handlar om en investering i någon form vill vi påminna om att en investering innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Kapital som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning.

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.