Innehåll från annonsör

Matsvinnet motsvarar växthusgas från 200 000 bilar

Av all den mat som produceras slängs en tredjedel. Bara i Sverige motsvarar matsvinnet från hushållen utsläppet av växthusgaser från 200 000 bilar varje år, enligt Naturvårdsverket. Om vi ska ha en hållbar livsmedelsproduktion så behöver vi minska matsvinnet.

För mer information:
www.fazerfoodservices.com

Länkar till hela serien:

Avsnitt 1 – Därför vill konsumenterna ha livsmedelsmärkning

Avsnitt 2 – Så kan vi skapa en hållbar produktion

Avsnitt 3 – Så kan forskningen ge oss en hållbarare livsmedelsproduktion

Avsnitt 4 – Så kan vi skapa hållbara förpackningar

Avsnitt 5 – Så kan vi minska vårt matsvinn

 

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.