Native Annons
Matsvinnet motsvarar växthusgas från 200 000 bilar
Av all den mat som produceras slängs en tredjedel. Bara i Sverige motsvarar matsvinnet från hushållen utsläppet av växthusgaser från 200 000 bilar varje år, enligt Naturvårdsverket. Om vi ska ha en hållbar livsmedelsproduktion så behöver vi minska matsvinnet.
För mer information:
www.fazerfoodservices.com
Länkar till hela serien:
Avsnitt 1 – Därför vill konsumenterna ha livsmedelsmärkning
Avsnitt 2 – Så kan vi skapa en hållbar produktion
Avsnitt 3 – Så kan forskningen ge oss en hållbarare livsmedelsproduktion
Avsnitt 4 – Så kan vi skapa hållbara förpackningar
Avsnitt 5 – Så kan vi minska vårt matsvinn
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.