Innehåll från annonsör

Nästa våg inom fintech är här

Digitalisering är en omvälvande kraft i alla branscher. Utvecklingen går mycket snabbt och många företag oroar sig för om deras bransch kommer att drabbas av ett Uber, ett Amazon eller ett Spotify.
quickbit

Den finansiella sektorn är inget undantag. Fintech, en förkortning av finansiell teknik, utmanar nu bankerna inom deras kärnverksamheter betalningar, lån och sparande.

Fintech driver en revolution i finanssektorn

Fintechbolag är specialiserade aktörer som driver innovation inom finanssektorn genom att kombinera finansiella tjänster med mjukvaruteknik.

Det finansiella systemet har inte förändrats nämnvärt sedan banker etablerades och riksbanker började ge ut sedlar på 1600-talet. När vi talar om pengar i dag tänker vi fortfarande sedlar och mynt i traditionella valutor. Men i dagens digitala samhälle utgör kontanter en väldigt liten del av den totala mängden pengar, bara cirka 2 procent. Den allra största delen pengar lagras elektroniskt.

Att pengar idag är främst elektroniskt lagrade gör det möjligt för en ny typ av aktörer inom finansindustrin, företag med affärsidéer kring att förenkla de traditionella bankernas arbetssätt.

Aktörer som Klarna, iZettle, PayEx och Trustly är svenska exempel på den första vågen av fintechbolag som lyckats och skapat innovativa, värdefulla bolag med hög omsättning.

En ny våg av aktörer inom Fintech

Nu kommer en ny våg av bolag. Det är bolag som siktar högt. I en värld efter finanskrisen, när vi nu har internationella enhetliga regelverk, siktar nya fintechbolag direkt på internationell marknad.

Ett företag i den nya vågen är svenska QuickBit eu AB som erbjuder tekniklösningar för kryptovalutor och blockchain för kunder internationellt. Bolaget som grundades 2016 är redan lönsamt och under hög tillväxt.

Med en teknisk plattform baserad på senaste teknologi inom blockchain och algoritmer byggda med artificiell intelligens som minimerar risker i realtid, har QuickBit skapat en tjänst för att stödja företag och privatpersoners betalningar inom e-handel där betalning sker genom kryptovaluta.

QuickBits system integreras med e-handlares system och tillåter e-handlare att ta betalt med kryptovalutor som betalningsmedel, med fullkomlig spårbarhet genom blockchain för att säkerställa trygghet.

Kryptovalutor och Blockchain

Efter att kryptovalutan Bitcoin skapats 2008 fokuserades intresset på kryptovalutor inledningsvis på spekulation. I och med att kryptovalutor är decentraliserade valutor, och därmed inte kontrolleras av en nationell centralbank, är det endast tillgång och efterfrågan som styr deras värde.

Parallellt med att prisutvecklingen för Bitcoin skapade en spekulationsbubbla, insåg ekonomer och andra finansiella experter att blockchain-baserad kryptovaluta är en effektiv och säker metod för omedelbar värdeöverföring. I en värld som i allt större utsträckning går ifrån kontanter, och där elektroniska betalningar genom internet allt mer dominerar den finansiella ekonomin, kan blockchain som teknik medföra betydande fördelar.

Trots likheterna med kontanter är det inte möjligt att förfalska Bitcoin, på samma sätt som exempelvis sedlar och mynt kan förfalskas. Bitcoin är baserad på kryptoteknik och använder sig av asymmetrisk kryptering för att signera transaktioner. Utan tillgång till de privata nycklar som motsvarar tillgångarna finns ingen möjlighet att stjäla pengarna.

Kryptovalutor lämpar sig utmärkt för snabba och enkla överföringar av värde mellan personer eller företag över hela världen. Transaktionskostnaderna är väldigt låga och det går betydligt snabbare att få en transaktion bekräftad och klar jämfört med de flera dagar det tar för internationella banköverföringar i de avancerade ekonomierna eller de veckor det kan ta att göra överföringar till eller från utvecklingsländer.

Utvecklingen inom fintech går enormt snabbt och något vi kan vara säker på är att de gamla finansiella strukturerna förr eller senare kommer att falla.

Blockchain och kryptovalutor är här för att stanna.

För mer information, besök QuickBit.

Om QuickBit

QuickBit är ett svenskt, publikt fintechbolag som utvecklar tekniklösningar för kryptovalutor och blockchain för den globala marknaden. QuickBit ger sina kunder möjlighet att använda kryptovaluta för snabb, enkel och säker e-handel och erbjuder e-handlare blockchain-säkrade lösningar som minimerar risken för bedrägerier. Bolaget grundades 2016 av internationellt verksamma svenska entreprenörer med bred erfarenhet av innovativa lösningar till den globala finansindustrin. QuickBit är en snabbväxande startup med visionen att bli det naturliga valet för e-handlare som vill kunna erbjuda kryptovaluta som ett säkert betalningsmedel. Läs mer här.

 

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets