Innehåll från annonsör

Nu kan du handla amerikanska ETF:er igen

Nätmäklaren och CFD-aktören CMC Markets lanserar över tusen olika internationella ETF:er (börshandlade fonder), däribland flera amerikanska och kanadensiska. De tar också bort innehavskostnaden på ETF:er för sina svenska kunder – CMC Markets blir helt unik som nätmäklare i Sverige med ett sådant utbud.
Nu kan du handla amerikanska ETF:er igen - ETF_binary_6952655.jpg
ETF - Exchange traded fund financial and trading tool. Business and investment concept Foto: Getty Images/iStockphoto

Öppna kostnadsfritt konto hos CMC Markets

Det var i januari förra året som de nya europeiska regelverket för värdepappersmarknaden, MiFID II, trädde i kraft och resulterade i att många svenska banker och nätmäklare blev tvungna att ta bort många internationella ETF:er. Framförallt försvann de populära amerikanska och kanadensiska ETF:erna

Nätmäklaren blir helt unik i Sverige att erbjuda CFD-handel med ett utbud på över tusen olika internationella ETF:er i sin handelsplattform utan innehavskostnad. Du kan bland annat investera i ETF:er som fokuserar på värdebolag, momentum, cannabisbolag, miljöteknik, gaming, cyber security, tillväxtmarknader, råvaror, företagsobligationer och mycket mer.

Öppna demokonto hos CMC Markets

I samband med att CMC Markets nu även tar bort sin innehavskostnad* på ETF:er blir det mer förmånligt för både småsparare och stora institutionella investerare att handla ETF:er via CFD:er hos CMC Markets.

Det blir ett billigare alternativ till utländsk aktiehandel som annars kostar 99kr i courtage och växlingsavgift.

Precis som vid köp av utländska fonder eller aktier, noterade i andra valutor än svenska kronan, är det viktigt att ta valutaskillnaden i beaktande. Det utgår även courtage på såväl ETF:er som utländska aktier hos alla nätmäklare. Värt att notera är att hos CMC Markets betalar kunden valutaväxlingsavgift (0,3%) endast på realiserad vinst eller förlust – inte på hela positionens värde. Courtage för exempelvis amerikanska fonder är 2 cent per/styck och minicourtage på 9 USD.

*Innehavskostnaden belastar normalt positioner som är öppna över natten. Denna är dock borttagen på ETF:er.

Riskinformation:

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 80% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

Detta är en annons från CMC Markets. Artikeln är inte skriven av Affärsvärldens redaktion. Eftersom det här handlar om en investering i någon form vill vi påminna om att en investering innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Kapital som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning.

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets