Innehåll från annonsör

Ny finanssajt från CMC Markets och Finwire

CMC Markets och nyhetsbyrån Finwire lanserar finanssiten TradeCMC.se. - Det är en sajt där investerare och traders snabbt skall kunna ta till sig de senaste nyheterna och viktigaste händelserna inom finansmarknaden, säger Joakim Sandblom, Sverigechef på CMC Markets.
Ny finanssajt från CMC Markets och Finwire - cmc_binary_6872873.jpg

TradeCMC är en naturlig fördjupning av samarbetet som CMC Markets och Finwire inledde i juli 2016 då CMC:s kunder fick tillgång till Finwires nyhetsflöde i realtid direkt via den kostnadsfria handelsplattformen och apparna.

­ Vi har fått mycket positiv feedback på nyhetsflödet, både från våra kunder och externa aktörer som använder tjänsten på daglig basis, säger Joakim och fortsätter:

Vi tycker att många finanssidor fylls med annat än just finansnyheter. De är lite för breda och det är lite för mycket reklam och klickvänliga rubriker där innehållet inte riktigt lever upp till rubrikens slagkraftiga budskap. Dessutom är de bästa artiklarna ofta låsta.

– Det var då vi bestämde oss för att lansera TradeCMC där Finwire var en självskriven partner eftersom vi tycker om deras sätt att skriva på, och att de ofta är först ut med de mest intressanta nyheterna.

På TradeCMC får användarna tillgång till de senaste nyheterna och analyserna, bloggar av daytraders, krönikor, insidernyheter, listor över mest blankade aktier, de bästa finanspoddarna med mera.

Först med insidernyheter till privatkunder

TradeCMC är först ut i Sverige med att visa insidernyheter i realtid för retailkunder. Här hittar man information som stora ägarförändringar, de senaste insideraffärerna, de mest blankade bolagen, insideranalyser med mest köpta/sålda bolagen med mera.

Dessutom kommer CMC:s analytiker Kristofer Berggren och Nils Brobacke att vara aktiva på sajten. De är mest kända för finanspodden Björnfällan och analysprogrammen Marknadssvepet och Aktiesvepet som släpps på CMC Markets YouTube-kanal två gånger i veckan.

Lyssna på Björnfällan här 
Titta på Analysprogrammen här

Har synen på finansmarknaden förändrats?

Ja, idag har du som privatkund tillgång till nästintill samma utbud och i många fall samma prisnivåer som institutionella kunder. Utbudet av produkter ökar hela tiden i takt med att investerare vill bredda sina portföljer. Tack vare CFD:er kan privatkunder handla aktier, index, råvaror och valutor världen i realtid. Realtidsdatan är helt kostnadsfri och erbjuds både i appen och handelsplattformen.

Ladda ner CMC Markets kostnadsfria app

I dag, den 21 september lanseras sajten TradeCMC.se.

Jag är väldigt förväntansfull och jag hoppas och tror att besökarna tar till sig sajten på det sätt vi önskar. Jag vill att läsarna ska känna att sidan levererar ett mervärde, och att de besöker sidan flera gånger om dagen för att införskaffa sig de  senaste nyheterna.

Vi kommer jobba hårt för att skriva om det som läsarna är intresserade av. Vi hoppas att vi får massor med feedback så vi kan optimera siten efter våra läsares önskemål, avslutar Joakim Sandblom.

Publicerad artikel skall endast ses som allmän information.Investeringar i CFD:er kan utvecklas såväl positivt som negativt, eventuellt förlust kan i vissa fall överstiga insatt kapital.


Om CMC Markets

CMC Markets är en etablerad aktör på den finansiella marknaden och är noterade på London Stock Exchange. Några av företagets största ägare är Fidelity Investment, Norska centralbanken och grundaren Peter Cruddas som startade företaget över 25 år sedan. CMC har fler än 60 000 kunder och erbjuder unika möjligheter att investera i aktier index, råvaror, räntepapper och valutor via CFD:er (Contracts for Difference). CMC Markets var först i Sverige att erbjuda CFD:er när de öppnade kontoret 2007.

CMC Markets
TradeCMC

Om Finwire:

Finwire är den snabbast växande nyhetsbyrån inom ekonomi och finans. Finwire erbjuder en bred börstjänst och finns i Reuters och Bloombergs terminaler. Sedan tidigare specialbevakar nyhetsbyrån börsbolagen på Aktietorget.

Finwire har också en omfattande fondbevakning och startade nyligen en ny tjänst Finwire 3rd source, FTS där aktörer kan skräddarsy ett flöde av egna nyheter kombinerat med Finwires nyheter. Artiklarna publiceras genom Finwires tekniska plattformar.

Finwire rankades i fjol till tredje bästa nyhetsbyrån av Hallvarsson & Halvarsson. Detta efter den självklara vinnaren Bloomberg och den lokala aktören Nyhetsbyrån Direkt. I årets upplaga utsågs Finwires twitterflöde till det tredje bästa.

Finwire äger också hälften i dotterbolaget Finwire.tv, specialiserade på företagsfilmer inför till exempel börsnoteringar och nyemissioner.

Finwire.com

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.