Innehåll från annonsör

Stökigt som tusan på fondmarknaden – men det finns undantag

Världsekonomin går bra och bolagen likaså, men marknaden är väldigt rädd för att det ska gå fel, så sammanfattar Staffan Knafve, fondförvaltare på Rhenman & Partners Asset Management, läget på investeringsmarknaden.
Stökigt som tusan på fondmarknaden – men det finns undantag - pills-3673645_960_720_binary_6959940.jpg

Staffan Knafves kollega Susanna Urdmark, även hon förvaltare, säger dock att just hennes investeringsområde, hälso- och sjukvård, ibland räknas som en ”fristad” när det i övrigt är turbulent på marknaden.

Överträffar verkligheten dikten? 

”Det är stökigare på börserna än det är i verkligheten. Medan ekonomin generellt går bra, och bolagen mår väldigt bra, så är marknaden orolig för att det kommande året kommer att innebära nedgångar”, det säger Staffan Knafve, och får medhåll från sin kollega Susanna Urdmark. Staffan Knave menar också att de vinstutsikter som finns indikerar hyggliga utdelningar för det kommande året, men att marknaden inte tror på dem. Se intervjun och hör Staffan Knafves resonemang om varför man ska tro på vinstutsikterna.

Även Susanna Urdmark tycker att de indikerade vinstutsikterna är realistiska och hänvisar till att investeringar i hälso- och sjukvård oftas anses som en fristad i turbulenta tider. Staffan Knafve och Susanna Urdmark berättar mer om sina portföljer i denna intervju. Såväl energibolag, verkstadsbolag, techbolag och banker blivit prissatta som om vi är på väg in i en djup recession, säger Staffan Knafve, men menar att man möjligen har tagit i lite väl mycket på nedsidan.

Susanna Urdmarks fond var i november upp 4,5 % i svenska kronor, på helåret upp hela 17,7 % – här berättar hon vilken sektor som har gått allra bäst, och vilka bolag man aktivt söker.

För mer information: www.rhepa.se

OM RHENMAN & PARTNERS ASSET MANAGEMENT

Rhenman & Partners Asset Management, som grundades 2008, är en Stockholmsbaserad kapitalförvaltare med fokus på två nischfonder som administreras av Fundrock Management Company S.A. Rhenman Healthcare Equity L/S, som startades 2009, och Rhenman Global Opportunities L/S, som startades 2016. Sedan fondstart 2009 har den flerfaldigt prisbelönade fonden Rhenman Healthcare Equity L/S redovisat en genomsnittlig årsavkastning som uppgår till + 20 % efter avgifter. Det totala förvaltade kapitalet uppgår till drygt 7 miljarder kronor.

FÖR MER INFORMATION: WWW.RHEPA.SE

RISKINFORMATION

Detta är en annons från Rhenman & Partners Asset Management. Artikeln är inte skriven av Affärsvärldens redaktion. Eftersom det här handlar om en investering i någon form vill vi påminna om att en investering innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Kapital som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning.

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets