Innehåll från annonsör

Storsatsning ska leda till fler elbilar i Malmö 

Hade du köpt en elbil om det fanns laddstolpar i parkeringshuset? För många är svaret ja, och därför tar nu Malmö ett jättekliv mot en grönare framtid genom att installera 80 laddpunkter runt om i staden. – Många vill men kan inte välja en elbil, det vill vi förändra, säger Hassan Mahdi, fastighetsförvaltare på Parkering Malmö.
Storsatsning ska leda till fler elbilar i Malmö  - IMG_3496bfree_binary_6888730.jpg
Keywords: driver;motion;auto;car;man;boy;guy;street

Parkering Malmö och E.ON har ingått ett samarbete för att bygga ut den publika infrastrukturen för laddning av elfordon i staden. Sammanlagt kommer 80 laddpunkter att byggas fram till oktober 2018.

– Laddpunkterna kommer monteras i Parkering Malmös parkeringsanläggningar, och på olika markparkeringsytor runt om i Malmö, säger Hassan Mahdi, fastighetsförvaltare på Parkering Malmö.

Tillgången på laddplatser i Malmö har länge varit begränsad, samtidigt som elbilsinnehavet ökar.

– I Malmö finns för närvarande cirka 1 100 laddbara fordon och siffran ökar snabbare än riksgenomsnittet. Det är därför viktigt att infrastrukturutbyggnaden sker i samma takt och med vårt projekt så kommer Malmö att kunna hänga med i utvecklingstakten på fordonssidan, säger Karin Waldén, ansvarig för e-mobility på E.ON.

Hoppas fler ska köpa elbil

Samarbetet är grundat i Malmö stads övergripande ambition om att arbeta för en ekologisk och hållbar stad. – Och vi ser detta som ett steg i den riktningen, säger Hassan Mahdi.

Han poängterar dock att fördelarna inte tar slut där. Snarare ligger den största fördelen i att kunna bygga upp en fungerande infrastruktur som malmöborna sedan har möjlighet att anpassa sig till.

– Jag har fått väldigt många frågor genom åren, både av privatpersoner och av företag, om var och hur många laddstolpar det finns tillgängliga. Man vill, men kan inte, skaffa elbilar. Nu hoppas vi att fler kan göra sina beställningar utan att oroa sig.

Det är framtiden

Avtalet med E.ON är stort ur ett svenskt perspektiv – att installera 80 laddpunkter innebär ett omfattande projekt.

– Vi börjar med fyra anläggningar nu, tre parkeringshus och en markyta. Under nästa år kommer sedan installationen av samtliga laddpunkter att vara färdig.

Projektet genomförs med stöd från Naturvårdsverkets Klimatklivsprogram, och för Parkering Malmö stannar planerna på ett grönare Malmö inte här.

– Jag tror det kommer hända precis hur mycket som helst de kommande åren. Det finns många tankar. En sådan är att installera solceller på våra parkeringshus. Tanken att man ska kunna ladda sin bil från solenergi är jättehäftig. Det är framtiden, säger Hassan Mahdi.

Få en skräddarsydd laddlösning som passar ditt företag
 
 

<span class='js-extra-html' data-iframe='‘>

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets