Mats Qviberg.

Nu väntar domstol för Qviberg

”Därmed står det nu klart att de cirka 18.000 aktieägarna i HQ ska få sin rätt till skadestånd prövad", säger HQ:s styrelseordförande Christer Sandberg. 1

Ryanair tvingas sänka sitt ägande i Aer Lingus

Ryanair tvingas sänka sitt ägande i Aer Lingus

Lågprisbolaget Ryanair har beordrats av den brittiska konkurrensmyndigheten The Competition and Markets Authority, CMA, att minska sitt nuvarande ägande i irländska rivalen Aer Lingus. Det rapporterar BBC.

Annons
Konkurrensutredning kring 
Amazons e-boksverksamhet

Konkurrensutredning kring Amazons e-boksverksamhet

EU-kommissionen öppnar nu en formell utredning för att utreda om Amazon bryter mot konkurrensregler gällande bolagets avtal inom distribution av e-böcker.

Jawbone stämmer Fitbit inför stundande börsnotering

Jawbone, som utvecklar digitala armband som mäter fysisk aktivitet, har skickat in en andra stämningsansökan mot rivalen Fitbit.

Deutsche Banks huvudkontor genomsökt

Deutsche Banks huvudkontor genomsökt

Deutsche Banks huvudkontor i Frankfurt har under tisdagsmorgonen genomsökts av åklagarmyndigheterna.

HSBC

HSBC utreder Italien-chef

HSBC har inlett en utredning mot dess Italien-chef Marzio Perrelli efter att denne uppges ha varit inblandad i en stor skandal härrörande ett av Italiens största försäkringsbolag. Det rapporterar The Guardian.

Annons
Aktivistfond går till domstol för 
att blockera bolagsfusion

Aktivistfond går till domstol för att blockera bolagsfusion

Den välkända aktivistfonden Elliott Associates, med Paul Singer i spetsen, tar nu till rättsliga åtgärder för att blockera det senaste draget från ägarfamiljen i Samsung-koncernen.

Goldman Sachs huvudkontor på Manhattan, New York.

Goldman Sachs nära miljarduppgörelse

Goldman Sachs för just nu diskussioner om att betala mellan 2 och 3 miljarder dollar i en förlikning gällande försäljning av bolånepapper före finanskrisen. Det uppger en person med direkt insyn i ärendet, skriver Bloomberg.

SEC, U.S. Securities and Exchange Commissions, huvudkontor i Washington.

SEC utreder aktivistfonder

Securities and Exchange Commission, SEC, utreder nu huruvida aktivistinvesterare gemensamt har riktat in sig på företag, utan att avslöja att de samarbetat.

HSBC

HSBC når uppgörelse i penningtvättshärva

HSBC har betalat motsvarande 43 miljoner dollar till schweiziska myndigheter i en uppgörelse efter att banken anklagats för penningtvätt, skriver Reuters.

Anklagas för falskt bud på Oriflame-konkurrent

Anklagas för falskt bud på Oriflame-konkurrent

Amerikanska tillsynsmyndigheter stämmer nu en bulgarisk man som anklagas för att ha iscensatt det falska budet på kosmetikabolaget Avon Products i mitten av maj samt ytterligare två andra försök att rigga aktiekurser.

Lloyds Bank.

Lloyds kan åka på miljardböter

Lloyds Banking Group uppges vara nära en uppgörelse med FCA. Det kan kosta banken minst 100 miljoner pund, motsvarande 1,3 miljarder kronor.

Ericssons patentstrid går mot lösning

Ericsson kan vara nära att nå en patentuppgörelse med kinesiska Xiaomi. Det rapporterar flera indiska tidningar på onsdagen, bland annat Business Standard.

USA slog M&A-rekord i maj

I USA har värdet på tecknade avtal kopplade till sammangåenden och förvärv, M&A, uppnått en rekordnivå på månadsbasis för maj med ett summerat värde på totalt 243 miljarder dollar. Det rapporterar Financial Times.

cigarett, rök, rökare

Tobaksbolag tvingas ge 106 miljarder till rökare

En kanadensisk domstol dömer tre tobaksbolag att betala sammanlagt 106,5 miljarder kronor till rökare och före detta rökare som hävdat att de aldrig varnats om hälsoriskerna med rökning.

Wall Street-banker kan 
dras in i Fifa-skandalen

Wall Street-banker kan dras in i Fifa-skandalen

Efter att flertalet högt uppsatta inom fotbollsorganisationen Fifa under onsdagen gripits misstänkta för mutbrott framkommer det nu att en rad välkända storbanker kan ha varit inblandade, uppger Financial Times. 1

Nike kan vara inblandat i Fifa-härvan

Nike kan vara inblandat i Fifa-härvan

Det amerikanska sportutrustningsföretaget Nike kan vara det bolag som amerikanska myndigheter menar har mutat en brasiliansk fotbollstjänsteman för att erhålla ett sponsoravtal. Det rapporterar Bloomberg. 2

Nasdaq OMX.

Konkurrenserket stämmer Nasdaq OMX

Konkurrensverket har lämnat in stämningsansökan mot Nasdaq OMX och dess nordiska handelsplatser - bland annat Stockholmsbörsen. 2

Deutsche Bank får böta för felaktig finansiell data

Deutsche Bank får böta för felaktig finansiell data

Deutsche Bank har bötfällts med 55 miljoner dollar av den amerikanska finansinspektionen SEC för att ha presenterat felaktig finansiell data under finanskrisen 2008, rapporterar AFP.

Storbanken Credit Suisse högkvarter i Zürich, Schweiz.

Credit Suisse kan dras in i Fifa-skandal

Credit Suisse kan påverkas i kölvattnet av att sex FIFA-medlemmar gripits i Schweiz för att utlämnas till USA misstänkta för korruption och bedrägeri, skriver den schweiziska finanssajten Inside Paradeplatz. 2

Nestor Cervero

Tidigare Petrobras-chef döms till fängelse

En av Petrobras tidigare högt uppsatta chefer har dömts till fem års fängelse för penningtvätt av en brasiliansk domstol, rapporterar Reuters.

GM riskerar miljardböter

GM riskerar miljardböter

Det amerikanska justitiedepartementet kan komma att bötfälla General Motors, GM, med miljardbelopp för att ha underlåtit att offentliggöra tändningsproblem kring dess fordon.

Tobaksbolag stämmer den brittiska regeringen

De internationella tobaksjättarna Philip Morris International och British American Tobacco har stämt den brittiska regeringen för de nya reglerna kring tobaksförpackningar, skriver The New York Times.

Börsblock Revansch för björnfonden

Förra veckan blev en riktig succévecka för aktiva portföljen. Medan börsen föll 2,7 procent steg portföljen 1,9 procent. Bakom uppgången [...]

ANALYSENMycket väsen för lite ull

Börsaktuella sjukvårdskoncernen Capio överdriver betydelsen av sin utländska verksamhet. Den som vill göra en politisk markering tecknar aktien. Andra avstår.

Annons
Annons
Avskräckande skara politiker

Avskräckande skara politiker

Stockholm - alla vansinniga idéers högborg. 1

Annons
Annons

Vinnare & förlorare

Aktienamn Förändring Aktuellt värde
Anoto... +23,8% 1,3
Image... +9,0% 3,0
Nordi... +7,7% 0,0
Midso... -9,1% 34,1
G5 En... -5,1% 31,8
Ratos A -4,8% 59,5

Räntor, valutor, olja

Ränta Förändring Aktuellt värde
3 mån -0,01 -0,52%
Valuta Förändring Aktuellt värde
Dollar +0,01kr 8,46
Euro -0,03kr 9,35
Olja Förändring Aktuellt värde
Brent $/fat -3,65$ 56,67
Se fler Vinnare och Förlorare

Hitta konsulten

Sök bland tusentals konsulter på nya Konsultguiden.se