Affärsjuridik

Börs- & ekonominyheter 16/9 09:16

Storbankens aktie faller

Deutsche Banks aktie föll över 7 procent i den inledande fredagshandeln på Frankfurt-börsen sedan det amerikanska justitiedepartementet efter amerikansk börsstängning krävt banken på 14 miljarder dollar. Detta i ett förlikningsärende relaterat till bankens agerande inför finanskrisen 2008.

Börs- & ekonominyheter 15/9 11:04

Svenska Fika i miljonstrid med fastighetsjätte

Den australiska fastighetsjätten Westfield, hyresvärd för World Trade Centers köpcentrum, har stämt den svenska kafékedjan Fika som nu går till motangrepp, rapporterar The Real Deal.

Börs- & ekonominyheter 15/9 07:58

Telia krävs på 12 miljarder

"Jag har många gånger tidigare sagt att Telia Company gick in i Uzbekistan på ett oetiskt och felaktigt sätt".

Affärsjuridik 9/9 09:42

Bosch misstänks för delaktighet i VW-skandalen

Koncernchefen för tyska Bosch, som är en av världens största underleverantörer till bilindustrin, utreds av åklagare i Stuttgart. Bakgrunden är misstankar om att bolaget ska ha varit delaktigt i Volkswagens dieselfusk, skriver Frankfurter Allgemeine.

Affärsjuridik 30/8 12:09

Skadeståndskrav mot Daimler efter kartelldom

Efter att EU tilldömt Daimler och flera andra lastbilstillverkare rekordböter på nästan 3 miljarder euro för kartellbildning hotar nu ytterligare problem. Enligt den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine har Daimler fått ta emot skadeståndskrav från ett flertal kunder inom den tyska transportbranschen.

Affärsjuridik 30/8 11:02

Apple tvingas betala 123,5 miljarder

Apple måste betala tillbaka upp till 13 miljarder euro, cirka 123,5 miljarder kronor, på grund av bolagets skatteupplägg på Irland, framgår det av ett pressmeddelande från EU-kommissionen.

Affärsjuridik 23/8 15:03

Toppchefer åtalas för självmordsvåg

Chefer för det franska företaget France Télécom åtalas nu för att ha trakasserat sina anställda i sådan utsträckning att de tagit sina liv. Åklagaren anklagar företagsledningen för att ha skapat ett stressigt arbetsklimat och använt sig av mobbning.

Affärsjuridik 15/8 08:42

PWC stäms på mångmiljardbelopp

Revisorsfirman PWC stäms på 5,5 miljarder dollar, cirka 47 miljarder kronor, i USA för att ha missat bedrägeri i Colonial BancGroup innan finanskrisen, rapporterar Financial Times.

Affärsjuridik 11/8 07:57

Elekta förlorar tvist i London

Medicinteknikbolaget Elekta har förlorat en rättstvist i Storbritannien och tvingas betala 85 miljoner kronor. Det framgår av årsredovisningen för 2015/2016 som publicerades under torsdagen.