Biltillverkare får böter av spanska myndigheter

Biltillverkare får böter av spanska myndigheter

Spanska konkurrensmyndigheter har ålagt en rad biltillverkare att betala böter efter att de samarbetat under kartelliknande förhållande, skriver Autonews.

Nomura får böta för dold förlust

Nomura får böta för dold förlust

Övervakningsmyndigheterna i Hongkong har bötfällt Nomura med motsvarande 600.000 US-dollar för att ha dolt en förlust orsakad av en så kallad rougue trader.

Annons
Storböter för Fiat-Chrysler

Storböter för Fiat-Chrysler

Amerikanska tillsynsmyndigheter har tilldelat Fiat Chrysler böter på 105 miljoner dollar för säkerhetsbrister som fått bolaget att återkalla över 11 miljoner fordon. Fordonen har återkallats vid 24 separata tillfällen under en fyraårsperiod.

Sydkoreanskt varv stämmer riggoperatör

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, DSME, som är världens näst största varv, stämmer den norska riggoperatören Songa Offshore vid den marina skiljedomstolen i London, LMAA. Det skriver Korea Times.

EU tar sig an 
Hollywoodstudios

EU tar sig an Hollywoodstudios

EU:s konkurrensövervakare anklagar på torsdagen sex stora studios i Hollywood att använda filmlicenser för att blocka tillgång till filmerna i andra EU-länder.

Hisao Tanaka

Toshiba riskerar mångmiljardböter

Med anledning av det redovisningsfusk som uppmärksammats inom Toshiba riskerar bolaget att bötfällas med så mycket som 300 miljarder yen. 1

Annons
De åtalas för inblandning i cyberattack mot JP Morgan

De åtalas för inblandning i cyberattack mot JP Morgan

Amerikanska myndigheter åtalar fem personer för att vara inblandade i den stora cyberattacken som ägde rum mot JP Morgan förra året.

Citigroup får betala 6 miljarder

Citigroup får betala 6 miljarder

Citigroup får betala 700 miljoner dollar, motsvarande 6 miljarder kronor, för hanteringen av kreditkort.

Påve Franciskus

Mer än en miljard euro hittade i Vatikanens finanser

Kardinal George Pell som under förra året svors in som prefekt för Vatikanens ekonomisekretariat har nu sammanlagt hittat 1,11 miljarder euro som tidigare inte funnits med i bokföringen. Det skriver The Times.

Luiz Inacio Lula da Silva

Brasiliansk ex-president utreds i muthärva

Under torsdagen meddelade brasilianska myndigheter att den förre presidenten Luiz Inacio Lula da Silva nu utreds för mutmisstankar. 1

Påve Franciskus

Över en miljard euro hittade i Vatikanens finanser

Kardinal George Pell som under förra året svors in som prefekt för Vatikanens ekonomisekretariat har nu sammanlagt hittat 1,11 miljarder euro som tidigare inte funnits med i bokföringen. Det skriver The Times.

SEC, U.S. Securities and Exchange Commissions, huvudkontor i Washington.

Stort antal åtalade för att ha manipulerat aktiepriser

Den amerikanska finansinspektionen Securities and Exchange Commission, SEC, åtalar 34 personer för att ha manipulerat priserna på småbolag. Det uppger Valuewalk.

BSE-byggnaden i Mumbai.

Bolag får böter för kvinnobrist

Börsen i Bombay har bötfällt 530 företag för att de inte har några kvinnor i styrelsen. 1

Qualcomm utreds för konkurrensbrott

Europeiska myndigheter har inlett en undersökning av Qualcomm och om de kan ha erbjudit otillåtna villkor vid försäljning av sina produkter.

Snusbråk avgjort

Snusbråk avgjort

Tobaksbolaget Swedish Match har vunnit ett mål mot Skruf i marknadsdomstolen.

Jamie Dimon, vd och styrelseordförande för JP Morgan Chase.

JP Morgan får betala 1,7 miljarder i förlikning

Den amerikanska investmentbanken JP Morgan har gått med på en förlikning med de statliga myndigheterna som innebär att investmentbanken kommer böta 200 miljoner dollar för insamlingen och försäljningen av kreditkortsskulder. Det rapporterar UPI. 1

Fd Gränges-anställd utreds för förskingring

Aluminiumbolaget Gränges meddelar att en av Gränges tidigare anställda i Finspång är misstänkt för förskingring av metallskrot.

EU riktar anklagelser mot Mastercard

EU riktar anklagelser mot Mastercard

EU-kommissionen riktade på torsdagen formella anklagelser mot Mastercard för brott om EU:s konkurrenslagstiftning, enligt ett pressmeddelande.

Dansk journalist anklagad för rekar på egna innehav

En journalist som tidigare arbetat på danska Penge & Privatøkonomi anklagas nu för att ha skrivit rekommendationer på aktier han själv redan köpt in sig i. Det skriver danska Berlingske. 1

Cefour får ja för ackordsförhandling

Cefour Wine & Beverage har i den pågående företagsrekonstruktionen ansökt om ackordsförhandling, något som har godkänts av Kristianstads Tingsrätt. Därmed kallas till förhandling i augusti, enligt ett pressmeddelande.

Fängelse för elbolags-vd

Fängelse för elbolags-vd

Tre och ett halvt års fängelse. Det blev domen för elhandelsbolaget Kraft & Kulturs förre vd efter att han svindlat bort miljardbelopp.

Astra Zeneca får böta nära 400 miljoner

Astra Zeneca får böta nära 400 miljoner

Astra Zenecas amerikanska enhet kommer att betala 46,5 miljoner dollar, inklusive ränta, i skadestånd till USA och vissa delstater. Summan motsvarar närmare 400 miljoner kronor.

Mats Qviberg.

Nu väntar domstol för Qviberg

”Därmed står det nu klart att de cirka 18.000 aktieägarna i HQ ska få sin rätt till skadestånd prövad", säger HQ:s styrelseordförande Christer Sandberg. 1

Börsblock Säljer en aktie

Efter en positiv avslutning på börsveckan stängde vårt jämförelseindex i princip oförändrat. Portföljen tappade däremot 0,7 procent då flera innehav [...]

ANALYSENMycket väsen för lite ull

Börsaktuella sjukvårdskoncernen Capio överdriver betydelsen av sin utländska verksamhet. Den som vill göra en politisk markering tecknar aktien. Andra avstår.

Annons
Annons
Annons
Annons

Vinnare & förlorare

Aktienamn Förändring Aktuellt värde
Oasmi... +15,2% 20,5
Mycronic +5,6% 56,8
Endom... +4,6% 0,4
Nordi... -7,7% 0,0
Syste... -5,3% 125,5
Image... -5,2% 3,1

Räntor, valutor, olja

Ränta Förändring Aktuellt värde
3 mån - -%
Valuta Förändring Aktuellt värde
Dollar +0,02kr 8,65
Euro +0,01kr 9,48
Olja Förändring Aktuellt värde
Brent $/fat +0,31$ 49,83
Se fler Vinnare och Förlorare

Hitta konsulten

Sök bland tusentals konsulter på nya Konsultguiden.se