Årets IPO

Den 11 april 2022 korades 2021 års bästa noteringar och rådgivare

Idun Industrier vinner Årets IPO.
Idun Industrier vinner Årets IPO.
Foto: Tobias Ohls

Affärsvärldens IPO-guide granskar alla noteringar med investerarnas bästa för ögonen. Därför kan IPO-guiden också vara en offentlig blåslampa som eldar på aktörerna i riktning mot högre kvalitet där de sämsta exponeras och de bästa prisas.

Vid eventet Årets IPO delas varje år ut pris till de bästa börsnoteringarna, de bästa rådgivarna och de bästa aktielistorna. Pristagare utses i grenarna Kursutveckling och Kvalitet fördelat på tre storleksklasser: Miljardbolag, Småbolag och Mikrobolag.

Förutom priserna ovan har Affärsvärlden instiftat Juryns stora pris, vilket ska ses som det mest prestigefyllda bland priserna för Årets IPO. Juryns stora pris för 2021 tilldelades Idun Industrier eftersom bolaget uppvisat en imponerande kombination av få flaggor (0) och exceptionell kursutveckling (+206%).

Prisutdelningen för Årets IPO 2021 hölls i IVA Konferenscenters fina lokaler i centrala Stockholm. Det blev en trevlig kväll med många glada gäster.

Här nedan ser du alla vinnare och hedersomnämnanden.

För de bästa noteringarna och rådgivarna 2021 finns två flikar (tryck i grafiken). Vinnarna är de som presterat bäst medan Hedersomnämnande går till de som har gjort ett utmärkt jobb och förtjänar att lyftas lite extra. Pristagarna har valts ut enligt IPO-guidens ramverk som du kan läsa mer om på sidan Så funkar Årets IPO.

(Allt om Årets IPO 2020 hittar du via länken här)

(Allt om Årets IPO 2019 hittar du via länken här)

(Allt om Årets IPO 2018 hittar du via länken här)

(Allt om Årets IPO 2017 hittar du via länken här)