Börs- & ekonominyheter

Börs- & ekonominyheter 22/6 14:47

Regeringen vill förstärka FI:s mandat

Finansinspektionen ska kunna vidta fler åtgärder för att motverka finansiella obalanser på kreditmarknaden, enlig ett förslag som regeringen överlämnat i en remiss till Lagrådet.

Börs- & ekonominyheter 22/6 14:17

Råvarustrateg: Opec sitter i en svår situation

Oljepriset fortsätter att falla och är nu nere på de lägsta nivåerna på sju månader. Bakgrunden är att amerikanska skifferproducenter ökar produktionen.

Börs- & ekonominyheter 22/6 13:02

Alfa Laval stiger på börsen

Stockholmsbörsen var försiktigt upp efter halva handelsdagen hade passerat. Handeln pågår hela torsdagen, men penningmarknaden stängde redan klockan 12 inför midsommar.

Börs- & ekonominyheter 22/6 10:53

Chefsanalytiker: Ingen lugn sommar på börsen

Sommaren på börsen blir skakigare än vad många förväntar sig – men på längre sikt är utsikterna goda. Det menar Nordeas chefsanalytiker Martin Guri.

Börs- & ekonominyheter 22/6 10:35

S&P: Storbritannien den stora förloraren på Brexit

Storbritannien har mer att förlora på Brexit än Europa, men Brexit innebär en "lose-lose"-situation för båda parter. Det sade Moritz Krämer, chef för statliga kreditbetyg hos S&P, vid en pressträff på torsdagen, rapporterar Bloomberg News.

Börs- & ekonominyheter 22/6 10:21

Mest troligt att Nordea flyttar

Nordeas egen bedömning är att sannolikheten för en flytt av huvudkontoret från Stockholm till Helsingfors eller Köpenhamn fortfarande är mer än 50 procent. Det skriver Citi.

Börs- & ekonominyheter 22/6 10:03

Norge låter räntan ligga

Norges Bank lämnade styrräntan oförändrad på torsdagen, rapporterar Bloomberg News. Folioräntan ligger därmed kvar på 0,50 procent.