Börs- & ekonominyheter

Börs- & ekonominyheter 13:25

Ny vd på Aktietorgsbolaget

Miljöteknikbolaget Recyctecs styrelse har utsett Niklas Ekman till ny vd med tillträde den 1 juli.

Börs- & ekonominyheter 13:15

Scandi Standard ljuspunkt på sur börs

Stockholmsbörsen tyngdes av nedgångar på onsdagen och kursfallen drabbade de flesta sektorer, med undantag för dagligvaror och kraftbolag. Utvecklingen var dessutom likartad på de ledande Europabörserna.

Börs- & ekonominyheter 12:25

Nobina i avtal med Telia

Bussbolaget Nobina samarbetar med Telia i ett nytt projekt som ska ge möjlighet att utveckla lösningar för smartare resor och kollektivtrafik.

Börs- & ekonominyheter 11:50

Hemberg: Kan vara för sent att köpa Apple nu

Antalet svenska aktieägare i teknikföretaget Apple har blivit 11 procent fler bara i år, men de kanske är väl sent inne i bolaget som tappar försäljningsmomentum.

Börs- & ekonominyheter 11:48

8 miljarder kvar i svenskarnas plånböcker

På fredag, den 30 juni, är det sista dagen det går att betala med de äldre 100- och 500-kronorssedlarna samt de äldre 1-, 2- och 5-kronorsmynten. Det finns fortfarande drygt 8 miljarder kronor kvar i kontanter ute i samhället som därefter blir ogiltiga betalningsmedel.

Börs- & ekonominyheter 11:48

Här finns jobben

Sjuksköterskor, ingenjörer, lärare och flera yrken inom byggbranschen har lättast att få jobb. Det framgår av Arbetsförmedlingens rapport "Var finns jobben", som visar framtidsutsikterna för omkring 200 yrken.

Börs- & ekonominyheter 11:45

Anders Borg riskerar åtal

Mututredningen kring skogsindustrikoncernen Holmens representationsjakter, där förre finansministern Anders Borg hör till de misstänkta, har kommit ett steg närmare ett åtal.