Bostad & fastighet

Bostad & fastighet 20/6 11:08

Hushållens köpkraft sjunker

Bostadsköpkraften, som Swedbank Boindex mäter, sjönk för sjätte kvartalet i rad, drivet av höjda priser och en viss ränteuppgång.

Bostad & fastighet 15/6 08:51

Villapriserna drar ifrån

Villapriserna steg mer än priserna för bostadsrätter i maj. Uppgången var särskilt stor i Stockholm där medelpriset för en villa för första gången översteg 6 miljoner kronor, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Bostad & fastighet 12/6 08:35

Fler tror på fallande bopriser

De svenska hushållen tror på en svagare utveckling för bostadspriserna i juni jämfört med vad de gjorde föregående månad.

Börs- & ekonominyheter 9/6 10:00

Här stiger huspriserna mest

Småhuspriserna i Sverige steg under den senaste tremånadersperioden, visar statistik från SCB. Här är listan över de kommuner där de steg mest.

Bostad & fastighet 7/6 08:26

Norska bostadspriser faller

Den norska bostadsmarknaden har definitivt kylts av. Efter att ha dämpats under våren föll priserna i maj, svagast var Oslomarknaden.

Bostad & fastighet 24/5 11:09

Nordeaflytt kan pressa boräntorna

Riskerna i Sveriges finanssektor skulle nästan halveras om Nordea flyttar. Enligt banklobbyn undanröjs då motivet för att ha extra höga krav på svenska banker. Sänkta krav kan i sin tur ge lägre boräntor och prispress på alla finansiella tjänster.

Bostad & fastighet 23/5 09:45

Här finns de billigaste fritidshusen

Den som vill köpa ett riktigt billigt fritidshus ska bege sig till Smålands inland. Men även i landsdelar med högt medelpris går det att hitta billiga alternativ, så länge man är beredd på utedass och att bära vatten.