Platsannonser

Bolagsjurist till Almi

Almi är ett statligt ägt bolag som investerar i framtida tillväxt! Almi erbjuder lån, riskkapital och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Vår verksamhet utgör ett komplement till den privata marknaden avseende företags behov av finansiering och affärsutveckling. Almi är registrerade hos Finansinspektionen och står under tillsyn avseende efterlevnad av ett antal regelverk. Vi söker nu en bolagsjurist! Rollen erbjuder en spännande möjlighet att få arbeta brett med varierande juridiska frågeställningar och du får även vara med och vidareutveckla vår juristfunktion. Det här är rollen för dig som vill arbeta hos Sveriges mest aktiva företagsutvecklare och riskkapitalaktör!

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist på Almi kommer du att stödja verksamheten inom flera olika rättsområden. Du ger juridisk rådgivning till våra tre affärsområden lån, riskkapital och affärsutveckling, och samarbetar även med andra interna stödfunktioner såsom exempelvis Compliance och IT. Du kommer bland annat arbeta med bolagsrätt, finansieringsfrågor och transaktioner. Rollen innefattar även arbete med inköpsfrågor, avtal och regelutveckling exempelvis inom dataskydd. Det finns en stor möjlighet att sätta din prägel på rollen eftersom rollen är ny. Almi AB har moderna kontor i såväl centrala Stockholm som i Östersund. Placeringsort är i första hand Stockholm men med rätt profil finns möjlighet att utgå från Östersund, det finns också möjlighet att arbeta hemifrån några dagar i veckan. Du arbetar nära och i samarbete med vår chefsjurist som du också rapporterar till.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristutbildning (jur kand eller affärsjuridisk examen) har arbetat i ca 3 – 5 år på advokatbyrå, bolag, bank eller myndighet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med bolagsrätt, finansieringsfrågor, inköp eller offentlig upphandling, dataskydd eller inom lagreglerad verksamhet men du behöver utgå från att rollen är bred och att andra områden också kommer ingå i ditt löpande arbete.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du vara nyfiken och villig att lära dig många nya områden. Eftersom rollen är bred behöver du vara en flexibel och prestigelös person, samtidigt som du har ett stort eget driv och självständigt kan driva frågor framåt. Du har förmågan att prioritera dina arbetsuppgifter och du kan förklara komplexa juridiska frågeställningar för personer inom olika verksamhetsområden med varierande kunskapsnivåer. Mycket god förmåga att kommunicera på svenska, både i tal och skrift, är ett krav.

Du erbjuds:

På Almi är kompetens, samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos oss stimuleras du därför av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt.

På Almi värdesätter vi olikheter, varav vi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder och utländsk bakgrund en självklarhet.

Vill du ha ett uppdrag som påverkar, ett jobb som engagerar och allt detta på en arbetsplats som inspirerar – kom till Almi!

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Almi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076-002 69 21 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

En bakgrundskontroll kommer att genomföras på slutkandidat vid tillsättning.

Om verksamheten

Almi AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag och underkoncernen Almi Invest. De regionala dotterbolagen ägs till 51 procent av moderbolaget och till 49 procent av regionala ägare och erbjuder lån och affärsutveckling. Almi Invest AB ägs till 100 procent av moderbolaget och bedriver riskkapitalverksamhet. På Almi är vi cirka 500 medarbetare och vi finns på ett fyrtiotal orter över hela landet.