”Åk dit så snart som möjligt”

Abbas kläddesigner Owe Sandström har även guidat hundratals turister genom Kenyas savanner och Galapagos ö-värld. Men för svenska folket är han mest känd som expert i tv-programmet "Hur gör djur".

Willkommen, bienvenue, welcome! Att Owe Sandströms liv är något av en kabaré står klart efter bara några minuter i hans våning på Östermalm i Stockholm. Här bjuder han på nybakade chokladbiskvier och kaffe men framför allt under­hållande historier – om allt från de scenkläder han designat åt Abba, till hur obehagligt det kändes att ha en irriterad elefantko efter sig i Kenya.

Chesterfieldfåtöljen knarrar lite när han på ett engagerande sätt imiterar djur som han har träffat genom åren. Galapagos­sköldpaddan till ­exempel. När Owe Sandström visar hur symbiosen kan fungera mellan ­djurarter på Galapagos härmar han hur den gigantiska sköldpaddan sträcker på halsen för att en darwinfink ska äta upp insekter och parasiter som etsat sig fast på huden, och sedan ­imiterar han hur nöjd sköld­paddan känner sig med ”tvätten” och hur halsen långsamt sjunker ihop.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här