Emissionsguiden inleder bevakning av Nextcells företrädesemission – Diamyd tecknar

Bioteknikbolaget Nextcell Pharma har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 40 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Nextcells företrädesemission – Diamyd tecknar - Nextcell2
Nextcell Pharmas styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 27 maj.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Nextcell Pharma har beslutat att ta in 40,1 Mkr genom en företrädesemission av units.

Motivet till emissionen är främst att säkra kapital för att möjliggöra en utlicensiering av bolagets läkemedelskandidat ProTrans för behandling av typ 1-diabetes.

Nextcell är för närvarande igång med en fas 2-studie med ProTrans på 66 patienter. Planen är att licensiera ut ProTrans och genomföra fas 3 i samarbete med externa parter.

Teckningskursen är satt till 1,06 kr per unit vilket även motsvarar teckningskursen per aktie. Det innebär en rabatt på 37,6% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Utöver 1 aktie innehåller varje unit även 1 teckningsoption av serie TO2.

Emissionen är säkrad till 77,8% genom tecknings- och garantiåtaganden.

Teckningsåtagandena uppgår till 5,9 Mkr (14,7% av emissionen) och har lämnats av samtliga medlemmar i ledning och styrelse med befintligt aktieägande i bolaget, samt största ägaren Diamyd Medical (efter Avanza Pension).

Diamyd Medical äger 12,5% av Nextcell och genomförde nyligen även de en företrädesemission. Emissionen tecknades till 49% totalt och fick tre flaggor i Emissionsguidens granskning.

Utöver teckningsåtagandena har Nextcell mottagit en avsiktsförklaring om att lämna teckningsåtagande på 0,9 Mkr från Polski Bank Komórek Macierzystych. Detta är en stamcellsbank.

Garantiåtagandena summerar till 25,3 Mkr (63,1% av emissionen) och har lämnats av icke namngivna befintliga ägare och externa investerare. Till garanterna utgår en ersättning av garanterat belopp på 12% i kontanter eller 14% i units.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 52,4%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG