15 aktier som fallit tungt sedan årsskiftet

Börsuppgången till trots har många aktier haft ett tungt år. Dagens Industri har listat de 15 aktier som har fallit hårdast i år.
15 aktier som fallit tungt sedan årsskiftet - fingerprint-cards-affarsvarlden-700_binary_6870330.jpg

Sedan årsskiftet är OMX-indexet upp drygt 12 procent. Alla aktier har dock inte lyckats hänga på börsutvecklingen.

Den aktie som toppar storbolagslistan över de aktier som fallit tyngst är Fingerprint Cards, ett biometribolag som har haft ett tufft år med flera vinstvarningar. Aktien har fallit 71,3 procent sedan årsskiftet.

Toppar Mid cap-listan gör spelbolaget Starbreeze, som i år tog steget från First North till Stockholmsbörsen. Såväl A- som B-aktien har fallit med drygt 57 procent sedan årsskiftet.

Betalningsföretaget Seamless Distribution toppar Small cap-listan med en nedgång på drygt 71 procent sedan årsskiftet. Bolaget har bland annat flaggat för en nyemission och en styrelseledamot i bolaget har genomfört en uppmärksammad aktieförsäljning.

 

Large cap

Fingerprint -71,3 procent
Betsson -26,3 procent
NCC B -20 procent
NCC A -19,5 procent
Ratos A -18,8 procent

(SCA B och SCA A aktie har fallit 68,8 respektive 67,4 procent i år, vilket beror på att bolaget under året har delats i två där hygiendelen Essity nu är ett eget noterat bolag)

 

Mid cap

Starbreeze B -57,5 procent
Starbreeze A -57,3 procent
Oscar Properties -50,4 procent
Sensys Gasto Group -47 procent
Africa Oil Corp. -42,73 procent

 

Small cap

Seamless Distrubution -71,1procent
Viking Supply Ships -68,5 procent
Oasmia Pharmaceutical -66,7 procent
Precise Biometrics -50,9 procent
Odd Molly -49,9 procent
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.