Advanced Soltech får Kinaordrar värda 116 miljoner

Solenergibolaget Advanced Soltechs dotterbolag i Kina har tecknat två order med kinesiska industribolag.
Advanced Soltech får Kinaordrar värda 116 miljoner - Max Metelius VD Advanced Soltech
Max Metelius, VD Advanced Soltech

Ordrarna gäller installationer av solenergianläggningar på sammanlagt 6,4 megawatt och beräknas ge årliga intäkter från elförsäljning på cirka 5,8 miljoner kronor, eller 116 miljoner kronor under avtalets 20-åriga löptid.

Investeringen i anläggningarna, som kommer att ägas av dotterbolaget, uppgår till 42 miljoner kronor och byggstart planeras till andra kvartalet i år. Den årliga besparingen av koldioxidutsläpp beräknas till 4 000 ton. Det beskrivs att projekten är lönsamma helt utan subventioner.

”Efterfrågan på vårt erbjudande är fortsatt stark. Den senaste tidens lättnader i covid-restriktioner kommer att skapa en betydligt enklare miljö för Advanced Soltech att verka i, även om det på kort sikt skapar en del problem genom ökad smittspridning”, kommenterar vd Max Metelius.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.