Alfa Lavals vd: Vi har en stabil orderstock

Industribolaget Alfa Laval anser att den nuvarande orderstocken är stabil. Det beskedet gavs i samband med telefonkonferensen för det andra kvartalet.
Alfa Lavals vd: Vi har en stabil orderstock - alfa-laval-press
Alfa Laval / plate heat exchanger an the Total oil raffenerie in Spergau near Leipzig, Germany. Picture taken at 4.12.2003 by joerg.glaescher@25blue.de

”Vi har en orderstock som representerar cirka sex månader av försäljning. Vi har inte haft några betydande inställningar eller uppskjutningar av stocken. Så vi känner att orderstocken är stabil”, sade vd Tom Erixon som svar på en fråga om hur bekväma man är med nuvarande nivåer.

Exklusive valutaeffekter och justerat för förvärv och avyttring av verksamheter var Alfa Lavals orderstock 10,4 procent lägre än orderstocken per 30 juni 2019 och 2,8 procent större än orderstocken per utgången av 2019, enligt rapporten.

Rapporten i sig var starkare än väntat och aktien avancerar 6,8 procent under tisdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco