Alla Börsplus analyser vecka 15

Analyser av: IAR Systems, Bioextrax, Elekta, Rhovac, Munters, Preferensaktier, Ework, Börsplus portfölj och Buy&Hold-portföljen.

IAR Systems 

Mjukvarubolaget IAR Systems har historiskt sett värderats högt. Men i takt med lägre tillväxt och coronaoro har värderingen kommit ned en bra bit. Uppsidan lockar.

Bioextrax 

Lundabolaget siktar på en börsnotering mitt under brinnande coronakris. Förhoppningen är att man hittat en kostnadseffektiv teknologi för produktion av miljövänlig plast.

Elekta 

Coronakrisen har satt press på många medicinteknikbolag inklusive strålterapibolaget Elekta. På kort sikt är osäkerheten stor men bolagets satsning på MR-Linacen Unity är spännande.

Rhovac 

Bolaget står i begrepp att starta den studie av sitt cancervaccin RV001 som förhoppningsvis ska leda till en exit i miljardklassen. Oddsen är 50/50 för framgång och rubbas inte av coronakrisen, tror bolaget självt. Som lottsedel framstår inte aktien som så värst dyr.

Munters

Lufthanteringsföretaget har genomfört stora besparingsprogram och nu också lämnat de europeiska datahallarna som länge dragits med förlust. Kan det vara dags för en turn-around?

Preferensaktier 

Som grupp har börsens preferensaktier under coronakrisen inte levererat den stabilitet som många nog hade hoppats på. D-aktierna har gått ännu sämre. Kanske innebär det goda möjligheter framöver? Det är dags att återigen kika närmre på börsens utdelningsaktier.

Ework

IT-konsulter verkar vara en riskgrupp för corona. Det gäller särskilt Eworks plattform för konsultmäkleri. Den som orkar se igenom en djup cyklisk nedgång ser något bra.

Börsplus portfölj 

Portföljen köper en post i det finska bolaget Musti Group. Detta är Nordens ledande butikskedja inom produkter för husdjur.

Buy&Hold-portföljen

Sex nya aktier tar plats i portföljen. Det är såväl högvärderade mjukvarubolag som kommit ned något i pris som cykliska bolag med ytterst låg värdering och mer stabila pjäser.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här