Börsplus ser köpläge i Tobii

Massmarknaderna för ögonspårning i olika applikationer börjar nu ta fart. Därmed börjar vi se ett lyft för Tobii Tech, det lilla men halvgörande dotterbolaget i Tobii. Är man optimistisk så ser man en explosiv tillväxt och en värdering därefter. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

”Tobii är fokuserat teknikmässigt, men spretigt affärsmässigt. Det är många olika marknader och nischer och den samlade bilden blir förluster och måttlig tillväxt. Aktiens uppgång den senaste tiden kan dock vara ett skifte där börsen istället för en ljummen helhet ser de underliggande kvaliteterna. Tobii ligger långt framme på ett spännande teknikområde. Osäkerheten är dock stor”, skriver analystjänsten.

”Vi ser som sagt Tobii Tech ganska mycket som en option, om än kraftigt ”in-the-money”. Optionen är alltså långt ifrån gratis men de goda utsikterna gör att vi vågar hugga till med massiv tillväxt även i huvudscenariot. Då ser aktien köpvärd ut, kursuppgången till trots. Men den stora lockelsen är chansen att det optionen blir verklighet så som vi skissar i det optimistiska scenariot”, avslutar Börsplus i sin slutsats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets