”Corona har utlöst en ekonomisk lavin”

Corona har utlöst en ekonomisk lavin som ökar farten dag för dag. Ju längre staten väntar med kraftfullare åtgärder, desto dyrare och svårare blir det att stoppa den, skriver Tractions Bengt Stillström, som blivit miljardär på att rädda företag i kris.

Det snöade och blåste i Alperna. Det snöade kopiöst i flera dagar. På hotellet satt skidåkarna och väntade på att få åka i pudret, alla liftar var stängda. Man hade kul och var fulla av förväntan. I morgon blir det härligt! På bensinmacken tittade ägaren oroligt upp på berget på andra sidan, låste dörren och gick därifrån. Hemma i sitt 1700-talshus i alpdalen satt en fjällräddare med sin familj och åt middag. Detta hände för cirka 20 år sedan.

Många har nog sett tv-filmaren som på långt håll följer en lavin. Det är spektakulärt, en lång slätt skiljer berget där den mäktiga lavinen drar fram från filmaren. Men lavinen kom närmare och plötsligt är lavinen över fotografen. Han hinner inte stänga av kameran, den sänder filmsekvensen vidare och vi kan alla se hur det slutar.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco