DI sätter köp på balkongbolaget

Balkongbolaget Balco har egenskaper som bäddar för en kärlekshistoria med "placerare som gillar gnetiga smålandsbolag som går sin egen väg". Det menar Dagens Industri som under vinjetten Veckans aktie rekommenderar köp av aktien.
DI sätter köp på balkongbolaget - balco-700_binary_6949151.jpg

Tidningen tar bland annat upp att miljonprogramsfastigheterna i Sverige kan ge bolaget nya tillväxtmöjligheter.

”Från orderstocken, i genomsnitt tar det 1,2 år från order till intäkt, räknar vi med 17 procents omsättningstillväxt i år, hjälpt av förvärvet av TBO och 10 procents organisk tillväxt 2020 då vi också tror att marginalmålet på 13 procent nås. Skuldjusterat värderas bolagets rörelseresultat 2019 och 2020 till 12 respektive 11 gånger”, skriver Dagens Industri som inte tycker den värderingen är utmanande för ett tillväxtbolag som Balco.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets