DI ser köpläge i Systemair

Ventilationsbolaget Systemair får en köprekommendation i måndagens utgåva av Dagens Industri. Risknivån i aktien bedöms vara "medelhög" enligt tidningen.

Systemair-aktiens tidigare premievärdering har kommit ned, bland annat till följd av Rysslandstapp och marginalpress från förluster i tyska Menerga, Systemairs hittills största förvärv.

Trots det har Systemair fortsatt sin ”organiska tillväxtsvit” i 20 raka kvartal och enligt DI:s tolkningar av Systemair-ledningens kommentarer är ”marginallyftet snarare en tidsfråga än en strukturell utmaning”.

”Systemair har den åtrådda tillväxtkomponenten som gör att en stigande vinst relativt snabbt tuggar i sig höga värderingar. Bolaget handlas till drygt 19 gånger vinsten för det räkenskapsår som avslutades den 30 april i år”, konstaterar tidningen.

P/e-talet baserat på DI:s prognostiserade vinster för innevarande och nästa räkenskapsår landar på 16 respektive 12,5.

Tidningens slutsats:

”Vågar man höja blicken mer än några kvartal ser Systemair lockande ut. Passa på nu, medan den ryske presidenten Vladimir Putin fortfarande bjuder på billigare inträde, till en tillväxtresa med börsens kanske främsta kvalitetsbolag i sin storleksklass.”

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets