DNB: Attraktiv värdering på avknoppningen trots efterfrågekollaps

Efterfrågan från kunder inom besöksnäringen för Elextrolux Professionals väntas mer eller mindre kollapsa på kort sikt i spåren av covid-19, men bortom viruskrisen finns en lockande förvärvsdriven tillväxt med stöd från en stark balansräkning. Det skriver DNB Markets i en analys.
Börsnotering

Banken inleder bevakning av det avknoppade Electrolux Professional med rekommendationen köp med riktkurs 29 kronor.

”Electrolux Professional är på väg in i på okänt territorium med potentiell kollaps i efterfrågan”, skriver DNB som räknar med att den årliga organiska tillväxten kommer att bottna på -35 procent det andra kvartalet men inte börja återhämta sig förens i det andra kvartalet 2021. De nivåer som rådde innan virusutbrottet väntas dock inte nås före slutet av 2022.

Trots de dystra utsikterna de närmsta åren ser DNB försvarspotentialen i kombination med den låga värderingen, i relation till sektorkollegor, som attraktiv.

Electrolux Professional handlades vid klockan 10.20 på premiärdagen till 21:50, motsvarande ett börsvärde på omkring 6 miljarder kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.