Ericssons rapport får tummen upp av analytikerna – riktkurser skruvas upp

Ericssons starka Q4-rapport applåderas av bankernas analysavdelningar som upprepar köp med höjda riktkurser.
Ericssons huvudkontor i Kista. Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT
Nordea är ett sådant exempel där riktkursen skruvas upp till 124 kronor (115). Banken bedömer att de starka vinstutsikterna motiverar fortsatt köp, även om Ericsson inte gav mycket nytt kring Kina eller IPR (immateriella rättigheter).

Rapporten visade dock på en stark organisk tillväxt, särskilt inom viktiga området Networks på 20%.

”Momentum i Networks och den organiska tillväxten i Digital Services (ihop med kommentarer om starten av betydande nya kontrakt under 2021), stärker vårt köp-case på kort och lång sikt”, skriver Nordea.

Kepler Cheuvreux höjer sin riktkurs till 130 kronor (120). Detta eftersom bolaget är ”väl positionerat för att dra nytta av 5G-cykeln och värderingen är fortsatt inte krävande”.

Förväntningarna är att bolagets organiska tillväxt lyfter till 24% i första kvartalet 2021, jämfört med 13% i fjärde kvartalet.

Handelsbanken skriver att bolaget avslutade året med en justerad rörelsemarginal som var hela 250 baspunkter över egen målsättning. 2021 tros dock bli ett resultatmässigt mellanår på grund av patenttvister, framförallt med Samsung.

”Utsikterna för att nå de finansiella målen för 2022 är däremot mycket goda och potentialen i kursen anses vara fortsatt god”, skriver Handelsbanken och upprepar köp.

Ett flertal andra banker och mäklarhus har under morgonen höjt sina riktkurser för Ericsson, se separata nyheter.