Han blir ny vd för Lundin Energy

Oljebolaget Lundin Energy meddelar att styrelsen har utsett Nick Walker till koncernchef och vd för Lundin Energy efter Alex Schneiters beslut att lämna denna post.
Han blir ny vd för Lundin Energy - nick-walker-lundin-energy-900
Nick Walker. Foto: Lundin Energy
Dessa förändringar träder i kraft den 1 januari 2021. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Nick Walker har utsetts till vd från och med den 1 januari 2021 som en följd av att Alex Schneiter i dag meddelade styrelsen sitt beslut att lämna denna post den 1 januari 2021.

”Nick har varit Chief Operating Officer (COO) för Lundin Energy sedan 2015 och har arbetat nära det starka norska teamet för att leverera de resultat på Edvard Grieg-fältet som kontinuerligt överträffar förväntningarna. Han har övervakat den kontinuerliga drivkraften för organisk produktionstillväxt och driftseffektivitet, och har hjälpt till att framgångsrikt leverera Johan Sverdrup, ett projekt i världsklass. Till posten som vd tillför han över 30 års erfarenhet i branschen med en teknisk och operativ bakgrund. Han har också utvecklat en stark relation med investerings- och finansmarknaden och kommer att fortsätta arbeta nära styrelsen för bolagets fortsatta strategiska tillväxt”, skriver bolaget.

Alex Schneiter har erbjudit att sitta kvar i styrelsen som en icke-anställd ledamot och kommer också att fortsätta att ha en rådgivande roll inom den vidare kretsen av bolag inom Lundin-gruppen. Han har varit vd sedan 2015 och har varit med i verksamheten sedan starten 2001.

Alex och Nick kommer att arbeta tillsammans de kommande fem månaderna för att säkerställa en smidig övergång. Tillsättandet av en ny COO kommer att meddelas inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.