H&M:s Q4-siffra rubbar inte analyshusens rekommendationer

Modejätten H&M:s försäljningssiffra för det fjärde kvartalet har inte fått analyshusen att ändra sig kring sina rekommendationer.
HM
Perioden blev präglad av nya nedstängningar på grund av en andra coronavåg, vilka hade en negativ påverkan på försäljningen.

Från Kepler Cheuvreux sida rekommenderar man att se bortom slutet på covid-19. Det framhålls att H&M hade en något lägre försäljning i årstakt mellan 1 september till 21 oktober, vilket tyder på en stark underliggande efterfrågan innan nedstängningarna implementerades och fick genomslag. Medan det fjärde kvartalet och 2020 är en ”förlorad” intjäningsperiod, är det bättre att snegla på nästa år, menar Kepler.

”Efter Q1 förväntar vi oss att marknaderna återhämtar sig och en stark relativ utveckling för H&M, vilket kommer att lyfta resultat och försäljning kraftigt”, skriver Kepler som upprepar köp med riktkursen 195 kronor.

Handelsbanken upprepar behåll på H&M för att man anser att förhållandet mellan risk och avkastning är ofördelaktigt på kort sikt.

Annars bedömer man att H&M borde resa sig ur pandemin starkare än många andra butiksbaserade modebolag. I analysen utpekas ett orosmoment och det är vilka potentiellt negativa försäljningseffekter som kan drabba H&M från ett permanent skifte mot online.

Nordea står också kvar vid sin köprekommendation med riktkursen 195 kronor. Om försäljningssiffran skriver man att den var över den egna prognosen.

”Vi upprepar vår syn om att storleken i marginalåterhämtningen när pandemin väl är över är underskattad av konsensus”, skriver storbanken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.